Nyhed
23. jan. 2023 | 14:26

Satiremester vender verdens tilstand

Foto | Büro Jantzen
Skuespilleren Mathias Flint er en af de medvirkende, når den sorthumoristiske Stalins død bliver opført på dansk på de skrå brædder.

Ekko er gået sammen med Nørrebro Teater om at lave et gratis arrangement med den britiske komiker Armando Iannucci, i anledning af, at filmen Stalins død bliver til et dansk teaterstykke.

Af Nicki Bruun

Den sorthumoristiske Stalins død begejstrede i 2017 anmelderne med en hylemorsom og forrygende absurd fortælling om spændinger i den sovjetiske magttop.

Filmen har siden Ruslands invasion i Ukraine føltes alt for aktuel igen. Nu er historien blevet til et opsigtsvækkende teaterstykke, der får verdenspremiere på Nørrebro Teater den 17. februar.

I den forbindelse kommer filmens instruktør og manuskriptforfatter, den navnkundige satiriker Armando Iannucci, til Danmark.

Filmmagasinet Ekko arrangerer sammen med Nørrebro Teater en Q&A, hvor Ruslands-eksperten Samuel Rachlin – hvis familie i sin tid flyttede fra Sovjetunionen til Danmark – taler med Iannucci om verdens tilstand.

De vil med teaterstykket som afsæt komme omkring alt fra Ruslands krig i Ukraine over Brexit til det politiske kaos, der den seneste tid har været i britiske Armando Iannuccis hjemland England – og finde ind til morskaben i al elendigheden.

Eventet foregår fredag den 17. februar kl. 16 som optakt til aftenens udsolgte urpremiere på forestillingen. Det er gratis at deltage, men du skal bestille en plads her!

Stjernehold af skuespillere
Armando Iannucci blev ved filmens premiere hyldet for Stalins død, der med pingpong-komik følger opstandelsen og magtvakuumet efter diktatorens død i 1953.

Instruktøren og manuskriptforfatteren er også kendt for komedieserierne Veep og The Thick of It, der med historier om magtens centrum i henholdsvis USA og England er politisk satire af højeste karat.

Derfor er han garant for en oplyst og underholdende samtale om, hvordan man gør sig morsom i en tid, hvor der ikke er meget at grine af.

Teaterudgaven af Stalins død er instrueret og bearbejdet på dansk af Nicolei Faber. Forestillingen byder på anerkendte skuespillere som Vicki Berlin, Thomas W. Gabrielsson, Amalie Lindegård, Anders Mossling, Anne Sofie Wanstrup og Andreas Jebro.

Stalins død løber frem til 1. april på Nørrebro Teater. Køb billet her!

Trailer: Stalins død på Nørrebro Teater

Kommentarer

Stalins død

Teaterstykket Stalins død går på Nørrebro Teater 17. februar – 1. april.

17. februar inviterer vi til Q&A, hvor manden bag filmen, Armando Iannucci, taler med Rusland-ekspert Samuel Rachlin.

Arrangementet er gratis, men man skal bestille billet.

© Filmmagasinet Ekko