Nyhed
17. juni 2021 | 20:22

Scherfig og Gråbøl laver serie for TV 2

Foto | Mattias Troelstrup
Lone Scherfig og Sofie Gråbøl skal stå henholdsvis bag og foran kameraet, når optagelserne til en ny TV 2-serie starter i denne måned.

To af Danmarks førende filmkvinder, instruktør Lone Scherfig og skuespiller Sofie Gråbøl, er på vej med en tv-serie om livet på et moderne, dansk supersygehus.

Af Nicki Bruun

Flere af Danmarks største instruktører arbejder på tiden for serier til TV 2.

Sidste år blev det meldt ud, at Thomas Vinterberg er i gang med at skrive serien Familier som vores, der er en klima-dystopisk familiesaga.

Nu får han selskab af en anden instruktør, der brød igennem med dogmebølgen og fik international succes: Lone Scherfig.

Hun går i denne måned i optagelse med en serie, der forventes at få premiere på TV 2 i 2022. Det er en stor samtidsfortælling om livet på et moderne, dansk supersygehus, og hovedrollen som jordemoder skal spilles af Sofie Gråbøl.

”Min ambition er, at serien føles kvalitetsbetonet og bevægende og kan bidrage til fortællingen om vores samfund både politisk og menneskeligt,” udtaler Lone Scherfig i en pressemeddelelse fra TV 2.

”Vi befinder os på fødeafdelingen på et helt nyt supersygehus, en pulserende evighedsmaskine – et tilsyneladende kaos, der skaber liv og spejler nutidens Danmark.”

Ambitiøs public service
Lone Scherfig slog i 2000 igennem med Italiensk for begyndere og har siden haft succes med engelske film som An Education og Their Finest Hour.

Senest har hun stået bag den ligeledes engelsksprogede The Kindness of Strangers, der blev et flop både herhjemme og i resten af verden.

Nu vender Scherfig så tilbage til modersmålet, og TV 2’s fiktionschef, Katrine Vogelsang, glæder sig over, at instruktøren er klar til at tørne ud for kanalen.

”Lone Scherfig er et af de helt store navne i dansk fiktion, og jeg er utroligt glad og taknemmelig for, at hun vender hjem til Danmark for at lave en stor fortælling. Vores ambition på TV 2 er at lave den bedste fiktion, og det kan hun,” udtaler Vogelsang.

”Lone er den helt rigtige til at forløse en så stor og ambitiøs public service-fortælling om en af grundpillerne i vores samfund, nemlig sygehusene. Og hun kan gøre det både dramatisk, autentisk, humoristisk, rørende og livsbekræftende, så det bliver fortællinger, vi alle kan spejle os i.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko