Nyhed
30. juni 2014 | 18:00

Hele Danmarks filmklub lancerer program

Foto | Henrik Petit
Susanne Bier er tilbage på sin hjemmebane med et etisk familiedrama, En chance til, og hun har lokket Nikolaj Coster-Waldau hjem til Danmark for at spille hovedrollen.

Danskerne dominerer årets program i Biografklub Danmark. Hele syv ud af de ti film har en dansk instruktør. Clint Eastwood har dog fundet en plads i den rød-hvide koloni.

Af Freya Bjørnlund

Rabatordningen Biografklub Danmark er en magtfuld spiller i den danske filmbranche. De få film, som hvert år bliver udvalgt til ordningen, er garanteret en massiv konkurrencefordel i billetlugerne.

I år får de danske film en hjemmebanefordel.

Hele syv ud af ti film i det samlede program er instrueret af danskere. Biografklub Danmarks rabatordning består af syv film i hovedprogrammet samt en tillægspakke på tre smallere film. Som medlem af klubben kan man se filmene til halv pris i biografen.

Instruktørnavnene er tilmed fra den tunge liga i dansk film.

Efter en kort USA-karriere vender Niels Arden Oplev hjem til landet med 70’er-dramaet Kapgang, der er en filmatisering af Morten Kikskovs selvbiografiske roman om barndommen i Sønder Omme. Filmen åbner biografklub-sæsonen 28. august.

Oscar-vinderen Susanne Bier er tilbage med endnu et drama om familieliv og etik, En chance til. Og veteranen Bille August skruer op for familiedilemmaerne i historien om et medlidenhedsdrab i Stille hjerte.

Clinten og de nye talenter
Thomas Vinterberg er også repræsenteret, dog ikke med en dansk film. Han genfortolker Thomas Hardys engelske roman Far from the Madding Crowd, hvor Carey Mulligan er forførersken med tre mænd om lillefingeren.

Der er også et par nye navne på plakaten.

Roni Ezra byder ind med Anden Verdenskrigs-dramaet 9. april. Og Tillægspakken består udelukkende af debuterende instruktører, hvor May El-Toukhy byder på romantisk komedie med Lang historie kort, og dokumentarinstruktøren Daniel Dencik har begået sin første spillefilm med det historiske slavedrama Guldkysten.

Clint Eastwood har dog også fundet en plads midt i dansker-kolonien med en biopic om New Jersey-rockgruppen The Four Seasons, Jersey boys.

Hovedprogrammets Pride følger klubbens forkærlighed for historiske film med en beretning om engelske minearbejdere og homoseksuelle demonstranter, som gør fælles front mod 80’ernes thatcherisme. Den sidste film i tillægspakken er Israel Horovitz’ komedie Min lejlighed i Paris om en lejlighed og en stædig gammel kvinde i Paris.

Biografklub Danmarks program 2014-15


Hovedprogram

Kapgang (28. august 2014)

Jersey Boys (25. september 2014)

Stille hjerte (13. november 2014)

En chance til (15. januar 2015)

9. april (12. marts 2015)

Far From the Madding Crowd (23. april 2015)

Pride (18. juni 2015)

 

Tillægspakke

Min lejlighed i Paris (23. oktober 2014)

Lang historie kort (7. Maj 2015)

Guldkysten (2. Juli 2015)

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko