Nyhed
01. okt. 2019 | 19:32

Shortlist-talenter debuterer med ghettodrama

Foto | Jacob Møller
Jacob Lohmann har rollen som den ene af de to betjente, der under en patruljering i ghettoen bliver angrebet af vrede beboere og må kæmpe for deres liv.

Frederik Louis Hviid og Anders Ølholm skal sammen instruere deres første spillefilm, som skildrer en konflikt fra begge side af kulturkløften.

Af Frederik Hoff

En indvandrerdreng dør i politiets varetægt. Stemningen på gaden er på kogepunktet, og to betjente, der er på patrulje i ghettoen Svalegården, er pludselig jaget vildt.

Sådan lyder udgangspunktet for plottet i Shorta, som foregår i real time. Filmen skal instrueres af Frederik Louis Hviid og Anders Ølholm, og det er deres spillefilmdebut.

Anders Ølholm er uddannet manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole, og han står bag en lang række manuskripter til blandt andre de tre Antboy-film og Fenar Ahmads Ækte Vare.

Han har også været med til at skrive Shortlist-filmen Vilddyr, som blev nomineret til bedste manuskript ved Ekko Shortlist Awards 2014.

Frederik Louis Hviid blev uddannet på Super16 i 2016 og har markeret sig stærkt på Ekko Shortlist med Palma, Halvmand med Jens Albinus og Nik og Jay-musikvideoen Novembervej.

Bag om politivolden
Titlen Shorta er arabisk slang for ”betjent”, og i et interview til Ekko fra sidste år fortalte Frederik Louis Hviid, at den kommende film er en historie om fordomme på begge sider af spektret.

Den handler om at være undertrykt indvandrer såvel som at være en betjent, der er truet på livet.

Filmen har Jacob Lohmann og Simon Sears i hovedrollerne som de to betjente, men rollelisten inkluderer også navne som Tarek Zayat og Dulfi Al-Jabouri.

Actiondramaet er finansieret af Det Danske Filminstitut og Creative Europe i samarbejde med DR.

Shorta forventes at få premiere den 22. oktober 2020.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko