Nyhed
08. maj 2019 | 16:05

Sidse Babett Knudsen som barsk mafiamor

Foto | Snowglobe Film
Sidse Babett Knudsen viser sig fra sin intense side i Kød og blod, hvor hun spiller familieoverhovedet Bodil, der styrer sine sønner med hård hånd.

Der er syngende lussinger og underlig stemning ved morgenbordet i det første klip fra debutspillefilmen Kød og blod, hvor skuespilleren træder i karakter som matriark.

Af Nicki Bruun

Siden 90’ernes gennembrud i Let’s Get Lost og Den eneste ene er Sidse Babett Knudsen blevet en af dansk film største skuespillere.

Mange forbinder hende nok med rollen som Birgitte Nyborg i Borgen, der førte skuespilleren videre til internationale roller i serier og film som Westworld og Inferno over for Tom Hanks.

Men i år er Sidse Babett Knudsen i den grad på spil i dansk film igen. Hun medvirker i den stjernespækkede Undtagelsen, lægger stemme til animationsfilmen Kaptajn Bimse og spiller barsk mafiamor i Jeanette Nordahls debutspillefilm Kød og blod.

Det første klip fra Kød og blod er i dag blevet offentliggjort (se herunder) og byder på en scene ved morgenbordet, hvor Bodil – som Knudsens karakter hedder – viser sig som en både kærlig og hård matriark for sine tre sønner.

Familien har fået selskab af den syttenårige niece og kusine Ida (Sandra Guldberg Kampp), der har mistet sin mor i en bilulykke. Nu skal hun finde sin plads i det nye hjem, der er fyldt med kærlighed, men hvor kriminalitet er en del af hverdagen.

Familiens pris
Debutinstruktøren Jeanette Nordahl er uddannet fra den uafhængige filmskole Super16 i 2012.

Hendes afgangsfilm Waiting for Phil kan ses på Ekko Shortlist og blev nomineret til en Robert i 2013.

Kød og blod er skrevet af Ingeborg Topsøe, der var ”Nyt talent” i Ekko #78, da hendes roste Charmøren havde premiere.

På rollelisten i den kommende film finder man også Joachim Fjelstrup, Elliott Crosset Hove og Besir Zeciri, der spiller Idas tre fætre, som tager hende med på en køretur i klippet.

”For de fleste af os er familien det fælleskab, hvis uskrevne regler vi lærer at kende, længe før vi begynder at forstå det større, omkringliggende samfund,” udtaler Nordahl og Topsøe i en pressemeddelelse og fortsætter:

Kød og blod er en historie om behovet for at høre til. Den handler om en ung piges ankomst til en ny familie, hendes møde med deres omsorg og den pris hun i sidste ende risikerer at skulle betale for at være en del af familien.”

Kød og blod får biografpremiere 12. september.

Klip: Kød og blod

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko