Nyhed
27. feb. 2016 | 13:38

Sidse Babett Knudsen vinder stor filmpris

Foto | Jérôme Prébois
Sidse Babett Knudsen spiller i Hermelinen en dansk-fransk narkoselæge, som er nævning i en retssag, hvor dommeren (Fabrice Luchini) forelsker sig i hende.

Den danske skuespiller modtog i går den franske pendant til en Oscar-statuette for bedste birolle.

Af Nicki Bruun

Det er gode tider for danske skuespillere.

Forleden vandt Trine Dyrholm en Sølvbjørn i Berlin for sin rolle i Thomas Vinterbergs Kollektivet. I går vandt Sidse Babett Knudsen så Frankrigs største filmpris, en Cesar, for sin birolle i Christian Vincents L’hermine, der kommer til Danmark 4. august under titlen Hermelinen.

Det er et romantisk retssalsdrama, hvor Sidse Babett Knudsen spiller en nævning med det dansk-klingende navn Ditte Lorensen-Coteret, der tiltrækkes af dommeren Michel Racine, spillet af franske Fabrice Luchini.

Hermelinen fik verdenspremiere under sidste års festival i Venedig, hvor særligt netop skuespillet af de to hovedrolleindehavere blev fremhævet som filmens styrke. Luchini vandt da også prisen for bedste skuespiller i Venedig, men denne gang blev det altså Babett Knudsens tur.

På udlandseventyr
Sidse Babett Knudsen fik også sidste år en masse roser for sin første engelsktalende rolle i Peter Stricklands The Duke of Burgundy. Det bliver dog langt fra hendes sidste, da hun i løbet af i år også kan ses i to amerikanske film, hvor hun begge gange spiller over for Tom Hanks.

Hun medvirker i den kommende tredje installation i Ron Howards filmatiseringen af Dan Browns bøger om symbolforskeren Robert Langdon, Inferno. Her spiller hun den amerikanske læge Elizabeth Sinskey, der hjælper Hanks’ Langdon med at redde verden. Inferno har dansk premiere 13. oktober.

Babett Knudsen medvirker også i en anden bogfilmatisering, nemlig tyske Tom Tykwers A Hologram for the King. Den har endnu ikke fået dansk premieredato.

Endelig har hun en rolle i den stort opsatte HBO-serie Westworld, der også bygger på både et bog- og filmforlæg. Den forventes at få premiere senere på året.

Overraskende vinder
Prisen for bedste film ved gårsdagens Cesar-uddeling gik noget overraskende ikke til Jacques Audiards Cannes-vinder Dheepan. I et felt, der også talte en anden stærk film fra hovedkonkurrencen i Cannes, La loi du marché (dansk titel: Markedets lov) samt Oscar-nominerede Mustang, gik prisen i stedet til Philippe Faucons Fatima.

Det er en lille film om arabiske Fatima, der bor i Frankrig med sine to teenagedøtre, men som taler sproget dårligt. Da hun derfor har kommunikationsproblemer med sine egne børn, begynder hun en dag at skrive breve til døtrene på arabisk, hvor hun kan kommunikere alt det, hun ellers har svært ved.

Det lille humanistiske drama er øjensynligt gået lige i hjertet på det franske akademis medlemmer, og det skal blive spændende at se, om Fatima får dansk biografpremiere.

Se alle vindere ved den franske Cesar-prisfest.

Trailer: L’hermine

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko