Nyhed
26. juni 2020 | 17:00

Søsterserie til Normale mennesker på vej

Foto | BBC
Daisy Edgar-Jones og Paul Mescal spiller rollerne som de forelskede teenagere Marianne og Connell i Normale mennesker, hvis forfatters første bog nu filmatiseres.

Holdet bag den irske serie, der har hittet i hele verden og på DR, filmatiserer debutromanen af den prisvindende forfatter Sally Rooney.

Af Nicki Bruun

Ekkos anmelder gav begejstret fem stjerner, da serien Normale mennesker i foråret havde premiere hos DR.

Nu kan alle tolv afsnit streames på DRTV, og fans har nok allerede glubsk fortæret historien om den komplicerede og hede kærlighedsaffære mellem de irske teenagere Marianne og Connell.

Men der er gode nyheder til dem med abstinenser: Holdet bag Normale mennesker filmatiserer debutromanen af Sally Rooney, forfatteren af bogen, der er forlæg for den bredt hyldede tv-serie.

Kun 29-årige og irske Sally Rooney skrev Normale mennesker i 2018, men debuterede året før med den ligeledes kritikerroste Conversations With Friends.

Den skal instrueres af Lenny Abrahamson, der stod bag halvdelen af afsnittene i Normale mennesker og desuden har lavet film som Room og Frank.

Manuskriptforfatteren Alice Birch arbejdede sammen med Sally Rooney om at skrive tv-serien, og hun er med igen denne gang, hvor amerikanske Hulu og britiske BBC atter står for distributionen.

Forviklede sexforhold
Conversations With Friends
handler om de to kvinder Frances og Bobbi, der førhen var kærester og nu er venner.

De indleder et seksuelt forhold til ægteparret Nick og Melissa, men undervejs opstår der kærlighedsforviklinger.

”Sally Rooney indfanger med smuk finesse parforholdets komplicerede dynamik i sine historier. Efter at have givet ordene liv på tv-skærmen med Normale mennesker – til overvældende god modtagelse – er vi beærede over at gøre det sammen med Conversations With Friends,” udtaler Hulus direktør Beatrice Springborn ifølge Indiewire.

Normale mennesker er en af årets bedst anmeldte serier på verdensplan, så der bliver noget at leve op til for alle parter.

”Mod alle odds lykkes det at fange magien fra Sally Rooneys bestseller og skabe en af de bedste kærlighedsserier i dette årtusinde,” skrev Freya Bjørnlund i sin anmeldelse af Normale mennesker.

Forhåbentlig kan oddsene slås endnu engang.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko