Oscar 2022
30. mar. 2022 | 12:40 - Opdateret 30. mar. 2022 | 18:41

Stående applaus gav Jim Carrey kvalme

Foto | CBS
Jim Carrey holdt sig ikke tilbage med de skarpe holdninger om folk fra filmbranchen, da skuespilleren gæstede tv-programmet CBS Mornings.

”Hollywood er fuld af folk uden rygrad,” siger Jim Carrey om Oscar-akademiet, der nu skal tage stilling til, hvordan man skal straffe Will Smiths lussing.

Af Nicki Bruun

Der har været enorm omtale af Will Smiths lussing i hovedet på Chris Rock ved Oscar-uddelingen. Men det har været småt med kendisser i Hollywood, der direkte har taget parti.

På selve aftenen kaldte skuespiller og komiker Tiffany Haddish – der er ven af Smith-parret – lussingen for ”det smukkeste, hun nogensinde havde set”. Fordi Will Smith i hendes optik forsvarede hustruen Jada Pinkett Smith.

Chris Rock lavede en joke om Pinkett Smiths korthårede frisure. Den skyldes, at hun lider af hudsygdommen alopecia, bedre kendt som pletskaldethed.

Men nu er nogle begyndt at tage afstand fra Will Smiths voldelige angreb.

Skuespilleren Zoë Kravitz – aktuel i The Batman – har på Instagram delt billeder, hvor hun skriver: ”Her kan man se min kjole ved Oscar-uddelingen, hvor vi åbenbart overfalder folk på scenen nu.”

Mest tydelig er komikeren Jim Carrey i sin kritik af Will Smith.

”Jeg ville denne morgen have meddelt, at jeg sagsøgte Will for 200 millioner dollars. For videoen af lussingen vil for altid være der. Den vil være allestedsnærværende, og den fornærmelse kommer til at vare meget længe,” siger Jim Carrey i tv-programmet CBS Mornings.

Han kommer også med en stikpille til dem, der kort efter klappede ad Will Smiths Oscar-sejr.

”Den stående applaus gav mig kvalme. Hollywood er fuld af folk uden rygrad, og det var en virkelig klar indikation af, at vi ikke er en klub for de seje længere.”

Fra reprimanden til udvisning
Oscar-akademiet meddelte dagen efter showet, at man ville indlede en formel undersøgelse af sagen. Tirsdag aften amerikansk tid skrev Akademiets præsident og direktør ud til medlemmerne, at den proces ville tage nogle uger.

Ifølge branchemediet The Hollywood Reporter skal bestyrelsen for Oscar-akademiet mødes onsdag aften dansk tid for at diskutere, om Will Smiths handling skal have konsekvenser.

Skuespilleren – der ved Oscar-uddelingen vandt en Oscar for sin hovedrolle i King Richard – udsendte omtrent 24 timer efter hændelsen en undskyldning på sociale medier.

Her undskylder han over for Chris Rock, der ikke har udtalt sig offentligt siden hændelsen. Ifølge politiet i Los Angeles har han nægtet at rejse en sag mod Will Smith. I mellemtiden er billetsalget til komikeren forestående verdensturne steget voldsomt.

Mediet The Wrap har dykket ned i Akademiets vedtægter for at se, hvad straffen kan udmønte sig i. ”Uønsket fysisk kontakt”, som det kaldes, kan takseres til alt mellem en privat reprimande til udvisning af Oscar-akademiet – der er sågar hjemmel til at fratage ham prisen, som Ekkos chefredaktør har argumenteret for.

Den eneste gang, en Oscar-pris er blevet frataget, var i 1969. Her viste det sig, at vinderen af dokumentarprisen, Young Americans, var blevet offentligt fremvist i 1967, hvorfor den ikke skulle have været i spil ved den senere prisuddeling.

Derfor gik prisen tre uger efter showet i stedet til andenpladsen, Journey Into Self.

”Det var en joke!”
Jada Pinkett Smith brød i går tavsheden, da hun helt kort og uden konkret at forholde sig til sagen skrev på Instagram: ”Tiden er inde til heling, og jeg er klar til det.”

Tre dage før Oscar-showet sagde hun i en video på TikTok: ”Det rager mig en høstblomst, hvad folk tænker om mit skaldede isse. For hvad du hvad? Jeg elsker den!”

I kølvandet på Oscar-skandalen er der blevet gravet en video frem fra 1991, hvor Will Smith laver grin med det samme, som Chris Rock gjorde under prisfesten.

Som gæst i talkshowet The Arsenio Hall Show jokede den unge stjerne, som på det tidspunkt nød succes i komedieserien Rap fyr i L.A., med en skaldet musiker, der ligesom Jada Pinkett Smith lider af alopecia. Det skaber stor latter blandt publikum, mens værten Arsenio Hall ikke griner, og offeret for joken smiler forlegent.

Ligesom Chris Rock udbryder Will Smith efter den lunkne modtagelse på sin morsomhed: ”Come on, det var en joke!”

Se videoen herunder.

Video: Will Smith joker med pletskaldethed

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko