Nyhed
30. maj 2022 | 11:02

Stortalent scorer sin største rolle

Foto | Andreas Bastiansen
Forfatteren Leonora Christina Skov (tv.) skal se skuespilleren Frederikke Dahl Hansen gestalte en yngre udgave af sig selv i kommende film.

Frederikke Dahl Hansen skal spille succesforfatteren Leonora Christina Skov i filmatisering af bestselleren Den, der lever stille.

Af Nicki Bruun

Frederikke Dahl Hansen er et af landets største skuespiltalenter. Hun har begejstret med roller i tv-serier som Limboland og vandt i 2018 en pris ved Ekko Shortlist Awards for kortfilmen Forever Now.

Skuespilleren er flere gange blevet nomineret til vores årlige prisfest for sine overrumplende præstationer i kortfilm. Hun vandt i 2012 birolleprisen ved Bodil-uddelingen for spillefilmen You & Me Forever, mens hun blev nomineret for hovedrollen i Danmark.

Nu har hun scoret sin største rolle til dato.

Frederikke Dahl Hansen skal spille den altoverskyggende hovedrolle i Den, der lever stille, Puk Grastens filmatisering af succesforfatteren Leonora Christina Skovs bestseller fra 2018.

Her skal skuespilleren skildre forfatteren, der i 2019 vandt De Gyldne Laurbær for romanen. Den handler om hendes ensomme opvækst i et parcelhuskvarter. Historien følger hovedpersonen over en årrække, hvor hun bryder med sin sociale arv og rejser til København for at studere litteratur.

Skræmmende genkendelig
Den, der lever stille har manuskript af instruktør Puk Grasten, der debuterede med det engelsksprogede drama 37.

Hun har frit adapteret den populære bog om skyld, skam og livslyst. Det er en fortælling om et opgør med en forældregeneration og et samfund, der ikke forstår sig på Leonora Christina Skov.

”Det uhyggelige i Den, der lever stille er hvor skræmmende genkendelig, den er for mange. Mange kan se sig selv i historien, men det er ikke alle, der har sluppet ud,” udtaler Puk Grasten i en pressemeddelelse.

”At få lov til at visualisere så stærk en historie er en gave for en filminstruktør, og mit håb er at give publikum en helt ny oplevelse af Leonora Christinas bog.”

Optagelserne til filmen er netop startet på Fyn, og der er planlagt premiere i danske biografer i 2023.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko