Nyhed
23. sep. 2011 | 16:45

SuperClásico dansk Oscar-kandidat

Ole Christian Madsens skilsmissekomedie skal overraskkende dyste med film fra hele verden om de fem nomineringer til den fremmedsproglige Oscar.
Af Jesper Bo Petersen

I foråret kunne Susanne Bier glædesstrålende hæve armene i Kodak Theatre i Hollywood, da det blev annonceret, at Hævnen ifølge Oscar-akademiets medlemmer var årets bedste ikke-engelsksprogede film i 2010.

I år har tre film kæmpet om at blive Danmarks kandidat til en Oscar-nominering: Dirch, En familie og SuperClásico. Og nu er det afgjort. Det bliver instruktør Ole Christian Madsen, der skal forsøge at gøre Susanne Bier kunsten efter.

Overraskkende valg
Hans argentinsk lokaliserede skilsmissekomedie SuperClásico er årets danske kandidat til en plads blandt de fem film, som skal dyste i kategorien Best Foreign Language Film, når Oscar-uddelingen løber af stablen den 26. februar 2012.

Det er et overraskkende valg, eftersom prisen sjældent går til en komedie. Og umiddelbart lignede Martin P. Zandvliets portræt af Dirch Passer da også en mere oplagt kandidat med dens autentiske tidsbillede og større skæbnedrama.

I SuperClásico spiller Anders W. Berthelsen hovedrollen som den 40-årige tøffelhelt og vinhandler Christian, der beslutter sig for at generobre sin varmblodige fodboldagent-hustru (Paprika Steen), som er flygtet til Argentina med en latino-lækker fodboldstjerne.

Branche-komité
Danmarks Oscar-kandidat er blevet udvalgt af en komité bestående af repræsentanter fra filmbranchens organisationer.

Direktøren for Det Danske Filminstitut, Henrik Bo Nielsen stod i spidsen, mens de øvrige medlemmer var Per Holst fra Producentforeningen, Jan Weincke fra Dansk Filmfotograf Forbund, Thomas Magnussen fra Dansk Skuespillerforbund, Kim Pedersen fra Danske Biografer, Martin Strange-Hansen fra Danske Filminstruktører, Jacob Wendt Jensen fra Filmmedarbejderforeningen og Steffen Andersen-Møller fra Det Danske Filminstitut.

Den 24. januar bliver det offentliggjort, om SuperClásico er blandt de nominerede til årets fremmedsproglige Oscar.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko