Ti danske tv-serier
Seriene, der rystede nationen sammen
Ole Bornedals Charlot og Charlotte var banebrydende dansk tv-fiktion i 1996, en fabulerende fortælling, hvor livlig samtidssatire og ironisk mediebevidsthed mødes. Gunhild Agger analyserer.
Hvis der er moderne kulturprodukter, der har formået at samle befolkningen i en oplevelse af national identitet, så er det Matador og Krøniken. Sociologen Henrik Dahl ser på serierne som Danmarkshistorie
Julekalenderen er en tv-genre, der har lange traditioner i dansk børnekultur. Lars Bukdahl har set på et af de nyeste eksempler, Jul på Vesterbro, der vender vrangen ud på genren.
Krimien har traditioner i dansk tv-fiktion fra Panduros første serier frem til Rejseholdet og Ørnen. Bo Tao Michaëlis og Henrik Palle tager genren op til et kritisk eftersyn.
Stig Thorsboe er en nøgleperson i dansk tv-fiktions aktuelle guldalder. Senest har han — sammen med hustruen Hanna Lundblad — givet danskerne KRØNIKEN, der er af nutidens mest udbredte danske fortællinger. Peter Schepelern har talt med Stig Thorsboe og Hanna Lundblad om deres arbejde i tv-fiktionens tjeneste.