Nyhed
03. juni 2011 | 23:10

Tidsrejse med Woody Allen i topform

Få Ekkos nye sommernummer og se Woody Allens sprudlende nostalgiske Midnight in Paris før alle andre i Grand Teatret på onsdag.
Af Helene Withington og Mattias Blicher

Hvis du nogensinde har drømt om at møde Dalí, Hemingway og Buñuel, så har du nu chancen.

Den magiske aften vil finde sted på onsdag den 8. juni, hvor Ekko inviterer til forpremiere på Woody Allens Midnight in Paris – mere end to måneder før den danske premiere i august.

Filmen er Allens kærlighedserklæring til byernes by, Paris, men det er også en forunderlig tidsrejse. Da forfatterspiren Gil en sen aftentime slentrer rundt på Montmartre, kører en klassisk Peugeot med festklædte folk op på siden af ham.

De insisterer på at give Gil et lift, og snart befinder han sig i noget, der ligner en udklædningsfest, men er the real thing: de brølende 1920’ere med Hemingway, Scott Fitzgerald, Cole Porter, Picasso og mange, mange flere.

En veloplagt Owen Wilson spiller hovedrollen Gil – Woody Allens alter ego – mens Rachel McAdams er hans forlovede. Adrien Brody er i sig selv hele billetten værd som den excentriske Salvador Dalí, og Frankrigs førstedame, Carla Bruni-Sarkozy, filmdebuterer i en mindre rolle som kurator.

“Woody Allen har genfundet formen. Den magisk-realistiske Midnight in Paris er en af hans bedste film i mange år. Hans oneliners sidder i skabet, mens gimmicken med hvilken berømthed, Gil nu skal møde, bliver ved med at overraske,” skriver Ekkos britiske anmelder, Leslie Felperin, i det spritnye sommernummer, som er inkluderet i billetprisen.

Også dokumentaristen Michael Moore har udtrykt sin begejstring: ”Midnight in Paris er nok den bedste film, jeg har set i år. Den gjorde mig så glad, at jeg blev i biografen og så den igen.”

Midnight in Paris
åbnede Cannes-festivalen, og kopien er netop landet i Danmark, hvorfor den engelsksprogede film vises uden undertekster.

Arrangementet finder sted i Grand Teatret den 8. juni klokken 21.30, og efter filmen byder vi på en forfriskning og filmsnak i den hyggelige Grand-café.

Billetter bestilles online eller på telefon 33151611.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko