Nyhed
03. aug. 2020 | 18:37

Tilda Swinton i Almodóvar-kortfilm

Foto | El Deseo
Den engelske skuespiller Tilda Swinton har i The Human Voice rollen som en kvinde, der taler i telefon med sin elsker, som har planer om at gifte sig med en anden kvinde.

Spanske Pedro Almodóvar er udtaget til Venedig-festivalen med en engelsksproget og hurtigt produceret kortfilm, hvor Tilda Swinton agerer desperat kvinde.

Af Thea Torp

Pedro Almodóvar stod bag sin bedste film i mange år med Smerte og ære, der imponerede i hovedkonkurrencen på Cannes-festivalen sidste år og fik fem stjerner af Ekkos anmelder.

Årets udgave af den franske filmfestival blev aflyst, mens coronakrisen gjorde livet i filmbranchen svært.

Alligevel har den spanske instruktør formået at lave en film, der får premiere på den italienske Venedig-festival i september.

The Human Voice er en 30 minutter lang kortfilm med den engelske stjerneskuespiller Tilda Swinton i hovedrollen. Det er Almodóvars første engelsksprogede projekt, og filmen er blevet lavet i et imponerende tempo.

Optagelserne foregik i juli, så der er blevet arbejdet på højtryk – og gør det nok stadig – for at vise filmen om en måned.

Venedig-festivalen løber af stablen 2. – 12. september og kommer desuden til at byde på både verdenspremieren på den danske debutfilm Shorta samt visning af flere danske virtual reality-projekter.

Hædres med ærespris
Smerte og ære
var nomineret til en Oscar for bedste internationale film sammen med prisuddelingens store vinder, sydkoreanske Parasite, der løb med prisen.

Verdensstjernen Antonio Banderas var også nomineret for bedste mandlige hovedrolle, men i The Human Voice arbejder Pedro Almodóvar sammen med en af tidens største kvindelige skuespillere.

Tilda Swinton spiller en desperat kvinde, der venter på et telefonopkald fra en elsker, som for nylig har forladt hende. The Human Voice er ifølge Venedig-festivalen en meget løs fortolkning af Jean Cocteaus teaterstykke af samme navn fra 1930.

Et udstillingsvindue
Tilda Swinton bliver på årets udgave af den italienske filmfestival hædret med en ærespris. Hun er da også noget ganske særligt, hvis man spørger Pedro Almodóvar.

The Human Voice er en Tilda-festival, et udstillingsvindue for hendes uendelige og alsidige register som skuespiller. Det har været vidunderligt at instruere hende,” siger instruktøren ifølge internationale medier.

Foruden Almodóvars kortfilm har Venedig-festivalen også tilføjet den amerikanske skuespiller Regina Kings instruktørdebut One Night in Miami til programmet, hvor filmen bliver vist uden for konkurrence.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko