Nyhed
23. juli 2019 | 17:01 - Opdateret 25. juli 2019 | 10:22

Tom Cruise er tilbage uden Taiwans flag

Foto | Paramount Pictures
Skarpsindige fans har bemærket, at det japanske og taiwanske flag på ryggen af Tom Cruises læderjakke i Top Gun (tv.) er erstattet af to andre symboler i opfølgeren Top Gun: Maverick (th.).

Frygt for at støde kineserne kan være forklaringen på, at både det japanske og taiwanske flag er fjernet fra Tom Cruises berømte læderjakke i det nye Top Gun-brag.

Af Claus Christensen

Det er 33 år siden, Tom Cruise skød sig selv til tops i Hollywood som den fandenivoldske jagerpilot i actionbraget Top Gun.

Nu er han tilbage som Pete ”Maverick” Mitchell, der stadig er i luftvåbenet og stadig er både elsket og frygtet for sin noget særprægede og bestemt ikke ufarlige flyvefacon.

Men selv om også Val Kilmer er med igen som Cruises wingman, Tom ”Iceman” Kazansky, er alt ikke ved det gamle. I hvert fald ikke, hvis man har sans for en lille detalje, nemlig Cruises berømte læderjakke.

Og det har ægte fans naturligvis.

I den første film er Tom Cruises jakke prydet af et rygmærke med blandt andet det japanske og taiwanske flag. Men i traileren (se efter artiklen) til Top Gun: Maverick er flagene blevet udskiftet med to mere ubestemmelige symboler.

Det kan der ligge en dybere mening i, som vi må vente på at få afsløret, til filmen får premiere den 16. juli 2020.

Men forklaringen kan også bare være, at Kina gennem de sidste tre år har vokset sig til at være et vigtigt marked. Og der er vel igen grund til at provokere kineserne, der som bekendt ikke har det bedste forhold til hverken Japan eller Taiwan.

Der er også den lille krølle på historien, at filmselskabet Paramount Pictures, som har produceret Top Gun: Maverick, samarbejder med den kinesiske teknologigigant Tencent.

Money talks, som man siger, men forhåbentlig påvirker det ikke Tom Cruises flyvefærdigheder!

Top Gun: Maverick

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko