Nyhed
24. mar. 2011 | 14:21

Travolta-video fornærmer flypersonale

Skuespilleren og fritidspiloten John Travolta optræder i en ny sikkerhedsvideo for det australske flyselskab Qantas til stor gene for personalet.
Af Mika Ito Bruun og Helene Withington

”I hører kaptajnen – eller måske ikke i dag. Men jeg kan garantere, at folkene i cockpittet og hele teamet passer lige så godt på flysikkerheden som jeg,” lyder de indøvede ord fra John Travoltas mund.

Den berømte skuespiller står i sit stiveste puds og med en kaptajnkasket på hovedet. I baggrunden står et Qantas-fly med et kænguru-logo på haleroret. 

McDonald’s-agtig
Den tre minutter lange sikkerhedsvideo, der bliver vist på alle indenrigs- og langdistanceafgange, har skabt stor utilfredshed blandt Qantas flypersonale.

En anonym Qantas-stewardesse udtaler ifølge den australske avis The Sunday Telegraph, at videoen er ”banal” og ”billig”.

Andre fra personalet mener, det er et problem, at de gentagne gange bliver refereret til som ”et team” og ikke ”stewardesser” eller ”besætningsmedlemmer”.

”Vi føler, det er nedværdigende at blive kaldt ’et team’. Det får os til at føle, at vi arbejder for McDonald’s,” udtaler en oprørt stewardesse.

En fængende video
Selvom John Travolta har fløjet som pilot i over 40 år og blev i 2010 udråbt til flyselskabets ambassadør, ønsker flere ansatte, at en af deres egne piloter skal optræde på sikkerhedsvideoen.

De peger på helte-piloten Kaptajn Richard de Crespigny, som reddede 466 liv på et defekt QF32-fly fra Singapore.

En talskvinde fra Qantas siger, at de kun har modtaget positive tilbagemeldinger fra personale og kunder.

”Vi er virkelig glade for videoen og synes, den er virkelig fængende,” siger hun til The Sunday Telegraph.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko