Nyhed
05. maj 2019 | 21:04 - Opdateret 05. maj 2019 | 21:54

Thomas Vinterbergs datter er død

Foto | Jeppe Gudmundsen-Holmgreen
Thomas Vinterberg har to gange været på forsiden af Ekko, senest i 2016, hvor han sammen med sin faste manuskriptforfatter, Tobias Lindholm, talte om tilblivelsen af Kollektivet.

Den berømte instruktør stopper i fjorten dage optagelserne af sin næste film, efter at hans datter er blevet dræbt i en trafikulykke.

Af Claus Christensen

En af dansk films største instruktører er ramt af en tragedie.

Thomas Vinterbergs nittenårige datter, Ida Maria Vinterberg, er død i en trafikulykke i Belgien. Ulykken skete lørdag den 4. maj, oplyser Zentropa-producer Sisse Graum Jørgensen i en pressemeddelelse.

Thomas Vinterberg – der fylder 50 år den 19. maj – var i gang med optagelserne af sin næste film, Druk, da ulykken skete.

”Zentropa tager hånd om filmholdet og skuespillerne. En planlagt offentliggørelse af filmens rolleliste bliver flyttet til et senere tidspunkt. Der vil ikke blive optaget de næste to uger,” lyder det i pressemeddelelsen.

Vinterberg havde datteren sammen med Maria Valbom Vinterberg, som er chef for Teatret ved Sorte Hest i København. Parret, der blev skilt i 2007 efter sytten års ægteskab, fik to døtre sammen.

Thomas Vinterberg er mest kendt for Festen og Jagten, der i henholdsvis 1998 og 2012 vandt priser på Cannes-festivalen i Frankrig. Senest har han instrueret ubådsdramaet Kursk, der havde dansk premiere i januar i år.

Hans kortfilm Drengen der gik baglæns fra 1995 handler om en dreng, der forsøger at tackle storebrorens død i en motorcykelulykke.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko