Nyhed
05. juni 2018 | 15:26

Visitkort fra fynske filmtalenter

Foto | Thomas Dyrholm
En aggressiv musiker (Jacob Skyggebjerg) bevæger sig i afgangsfilmen Chrè ofte ind i sit eget hoved, hvor han drømmer om ekskæresten Emily.

Ekko viser afgangsfilm fra den fynske filmuddannelse 18Frames. Se film med Jacob Skyggebjerg og et skitseprojekt af holdet bag Abu Adnan, som høstede priser ved Ekko Shortlist Awards 2017.

Af Nicki Bruun

Den fynske filmuddannelse 18Frames brød for alvor igennem i Ekko-sammenhæng, da Abu Adnan ved sidste års Ekko Shortlist Awards vandt hele fire priser for blandt andet bedste fiktion og skuespiller.

Midtvejsfilmen af instruktør Sylvia Le Fanu, producer Sune Wahl og resten af holdet begejstrede både den professionelle jury og publikum, hvis stemmer var med til at bestemme vinderne.

Nu er holdet sammen med kollegerne fra tredje årgang af 18Frames klar til at vise deres afgangsfilm på Ekkos hjemmeside frem til 18. juni.

Tre afgangsfilm kan ses de næste små to uger.

Liv instrueret af Sylvia Le Fanu er en skitsefilm, hvis små scener er dele af et længere projekt, som stadig er under udvikling. Den handler om Liv, der befinder sig i en livskrise og flytter fra København og tilbage til Langeland.

Det fjorten minutter lange projekt er skrevet af Anna Louise Petersen Amargós, der faktisk går på filmuddannelsen Super16 i København. Til gengæld er klipper Tue Sten Eskildsen og scenograf Camilla Silvana Navarro Howalt, som begge vandt priser for Abu Adnan, også en del af holdet denne gang.

I clinch med omverdenen
De to andre afgangsfilm, som kan ses hos Ekko, er instrueret af mænd, der faktisk går på manuskriptlinjen på 18Frames.

Chrè handler om en aggressiv musiker af samme navn, spillet af forfatter Jacob Skyggebjerg, der også medvirker i spillefilmen Danmark. Som Chrè er han i konstant clinch med omverdenen og skyder skylden for sin voldsomme adfærd på et forlist forhold til pigen Emily.

Filmen er instrueret af Jakob Bo Veibel Jensen og skrevet i samarbejde med Mads Lind Knudsen. De to startede på tredje årgang af manuskriptlinjen hos 18Frames sammen med Sune Kofod Maglegaard, der har skrevet og instrueret Tordenrøst som sin afgangsfilm.

Den følger Louise, som efter en ulykke sidder i kørestol og har mistet evnen til at tale.

Hun ønsker inderligt, at kæresten stadig har lyst til hende, men hendes forsøg på at få dem til at være sammen seksuelt ender bestemt ikke, som hun havde forestillet sig.

Også Simon Petersen, der går på den alternative filmuddannelses instruktørlinje, har lavet en afgangsfilm, Sebi, som er en sort komedie i spillefilmlængde. På grund af endnu ikke afklarede rettigheder kan vi dog ikke vise den sammen med de andre.

Kommentarer

18Frames

18Frames er en uafhængig filmuddannelse på Fyn med syv faglinjer.

Tredje årgang startede september 2015 og er færdig juni 2018.

Uddannelsens film tæller Ekko Shortlist-hittene Abu Adnan, Trekanter af lykke og Ødeland.

Se hvilke film der ligger på All Time Shortlist.

Læs mere på 18frames.dk.

© Filmmagasinet Ekko