Nyhed
28. jan. 2014 | 12:05 - Opdateret 28. jan. 2014 | 20:03

Zimmer hverver nye komponister

Foto | Bleeding Fingers Competition

Filmkomponisten Hans Zimmer, aktuel med 12 Years a Slave, leder efter nye komponisttalenter via usædvanlig konkurrence. 

Den Oscar-vindende filmkomponist leder efter talenter, der skal konkurrere ved at genkomponere en bid af et nyt Zimmer-værk.

Af Ida Rud

Hvis man bor i USA, Canada, England, Tyskland eller Sverige og går med en bombastisk filmkomponist i maven, så har man nu chancen for at tage springet fra håbefuld amatør til fastansættelse hos en af Hollywoods mest legendariske inden for feltet.

Den storladne filmkomponist Hans Zimmer – manden bag musikken til blandt andet 12 Years a Slave, Inception, Den tynde røde linje og Løvernes konge (som han vandt en Oscar for) – har nemlig skudt en usædvanlig konkurrence i gang.

”Det vigtigste i musik er at finde nye stemmer og nye talenter,” udtaler han til USA Today om tanken bag.

Giver folk en chance
Som en anden Uncle Sam troner Hans Zimmer frem på hjemmesiden med pegefinger og de ikoniske ord ”I Want You”. Via siden kan man finde og downloade den nye Zimmer-komposition Destiny’s Door, der ligger på musikupload-tjenesten Soundcloud.

Som aspirerende komponist skal man så genkomponere en lydsnas fra stykket. Det må vare mellem 90 og 120 sekunder og skal uploades samme sted.

”For hundrede år siden i England fik jeg selv en chance af filmkomponisten Stanley Myers og andre folk. De hørte, hvad jeg lavede, og gav mig muligheden for at skrive ting,” fortæller Zimmer til The Guardian.

”Nu om dage er der tusindvis af folk ude i verden, som aldrig vil blive hørt. Jeg har altid syntes, at det er en stor skam. Det her er derfor en rigtig god måde til både at finde ud af, hvordan det kan lade sig gøre i praksis at høre så mange komponister, men også en måde, hvorpå de kan skabe sig en karriere.”

Komponist-klub
Når de selvkomponerede stykker er indsendt, er deltagerne med i konkurrencen om at blive fastansat i komponisten-slænget ”Bleeding Fingers”, der er et samarbejde mellem Sony og Hans Zimmers produktionsselskab Remote Control Productions.

Bleeding Fingers laver musik til reality-shows og lette tv-dramaer som Survivor XVII (USA’s Robinson), Duck Dynasty og Mountain Men.

Så deltagerne skal ikke håbe på at lave musik til de kommende Batman-film lige med det samme – men alle skal jo starte et sted.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko