Fra hoften

Bloggen er udtryk for skribentens egne holdninger og opfattelser.

06. nov. 2014 | 15:21

Al magt til filmens fremtid

06. nov. 2014 | 15:21

Al magt til filmens fremtid

Så skal der laves film. En ny aftale er landet, og jeg vil især fremhæve det overordnede ansvar, man giver Det Danske Filminstitut til at føre dansk film ind i den nye fremtid. Samtidig lægger man op til, at hele branchen også skal bidrage til det ansvar.

Alle muligheder er åbne nu.

Der gives støtte helt fra idé til produktion af markedsordningsfilmene. Der skal produceres lowbudget-film inden for alle støtteordninger og til alle platforme. Talentet styrkes. Fokus på brancheuddannelse. Støtten til spil fordobles. Filmstøtten er størst i de første år for at kompensere for overgangsperioden til den digitale indtjening. Cinemateket bredes ud til resten af Danmark, og sådan kan man blive ved.

Der er ikke andet end konstruktive og kreative tiltag til fremme for dansk film. Derfor er det nu, at biografer, producenter, distributører, faglige organisationer, tv, Filminstituttet, fonde – alle i branchen – skal bære visionerne i aftalen videre for samlet at løfte dansk film i fremtiden.

Filmaftalen for 2015-2018 er et demokratisk og visionært politisk håndværk, som man sjældent ser i dansk politik. Politikernes samarbejde på tværs af skel og enighed om en visionær aftale skal være til inspiration for os i branchen. Hvis politikerne kan samarbejde, hvorfor kan vi så ikke? Det er al magt til filmens fremtid!

Kommentarer

Regner Grasten


Producenten Regner Grasten skyder sine skarpladte holdninger til dansk og international film afsted fra hoften.

Søn af maler/filminstruktør Kirsten Stenbæk og filmanmelder/manuskriptforfatter Bent Grasten. Tilbragte sin barndom på Ekstra Bladets redaktion og ASA-filmstudierne i Lyngby.

Fik som ung 450 kr. om måneden for at sætte plakater op og skrue elpærer i hos ABCinema. Var med til at grundlægge biografen Klaptræet, siden selskabet Kærnefilm med Per Holst.

Startede sammen med sin kone, Tove, produktionsselskabet Regner Grasten Film og producerede med Per Holst Op på fars hat, der blev set af en million mennesker i biografen.

Har produceret 34 film, heriblandt Anja & Viktor-serien, Det forsømte forår, Kun en pige, Hvidstengruppen og senest Tarok. Har også stået bag to julekalendre og teater-musicalen Askepop. Har været forfatter og medforfatter på flere af filmene under pseudonymet Torvald Lervad. Var instruktør på Bananen – skræl den før din nabo, der blev firmaets største flop.

© Filmmagasinet Ekko