Fra hoften

Bloggen er udtryk for skribentens egne holdninger og opfattelser.

11. feb. 2014 | 12:13

Breaking News fra Berlin: Filminstituttet har fyret Deloitte

11. feb. 2014 | 12:13

Breaking News fra Berlin: Filminstituttet har fyret Deloitte

Et vedholdende rygte er nu endeligt blevet bekræftet under filmfestivalen i Berlin.

Det Danske Filminstitut har fyret revisionsfirmaet Deloitte i forbindelse med undersøgelsen af regnskabet på Antichrist, produceret af Zentropa, og har i stedet hyret Academy of Motion Picture Arts and Sciences som nyt revisionsfirma. Det nye revisionsfirma, også kendt som Det Amerikanske Filmakademi, står også for den årlige uddeling af den berømte Oscar-pris.

Efter grundig gennemgang af Zentropas regnskaber på Antichrist har det nye revisionsfirma, Academy of Motion Picture Arts and Sciences, afsluttet sagen og givet det blå stempel med en Oscar-nominering til Jagten, der også er produceret af Zentropa.

Peter Aalbæk udtaler til Ekstra Bladet sin glæde over skiftet af revisionsfirma og afslutningen på denne sag, som har hvilet som en tung skygge over dansk film:

”Fuck DFI! Nu kan Hendes Majestæt dronningen godt finde pudsekluden frem. Nu synes jeg, at jeg fortjener Elefantordenen,” lyder det fra Zentropa-boss, Peter Aalbæk Jensen.

”Det er fjerde gang, vi er nomineret til en Oscar. Og det er ligesom med sex: Det bliver bedre og bedre med alderen. Sidste år udnævnte Det Danske Filminstitut os til et kriminelt og korrupt foretagende, men med den her nominering beviser vi, at vi kan levere kvalitet, og at beskyldningerne fra DFI ikke passer. Vi er her fandeme, og vi bliver her,” siger Peter Aalbæk med henblik på den store bilagskrig, der kørte mellem Det Danske Filminstitut og Zentropa-bossen Peter Aalbæk sidste år.

Det er en kæmpe sejr for demokratiet, at dansk film nu kan fortsætte, som det har gjort i mange år, og med et gigantisk internationalt scoop for DFI: Det Amerikanske Filmakademi som revisionsfirma. Det vil helt klart styrke dansk film internationalt mange år fremover!

Kommentarer

Regner Grasten


Producenten Regner Grasten skyder sine skarpladte holdninger til dansk og international film afsted fra hoften.

Søn af maler/filminstruktør Kirsten Stenbæk og filmanmelder/manuskriptforfatter Bent Grasten. Tilbragte sin barndom på Ekstra Bladets redaktion og ASA-filmstudierne i Lyngby.

Fik som ung 450 kr. om måneden for at sætte plakater op og skrue elpærer i hos ABCinema. Var med til at grundlægge biografen Klaptræet, siden selskabet Kærnefilm med Per Holst.

Startede sammen med sin kone, Tove, produktionsselskabet Regner Grasten Film og producerede med Per Holst Op på fars hat, der blev set af en million mennesker i biografen.

Har produceret 34 film, heriblandt Anja & Viktor-serien, Det forsømte forår, Kun en pige, Hvidstengruppen og senest Tarok. Har også stået bag to julekalendre og teater-musicalen Askepop. Har været forfatter og medforfatter på flere af filmene under pseudonymet Torvald Lervad. Var instruktør på Bananen – skræl den før din nabo, der blev firmaets største flop.

© Filmmagasinet Ekko