16. feb. 2016

Der kommer en dag

Foto | Nordisk Film Distribution

Forårets store danske film fortæller historien om en tyrannisk børnehjemsforstander og to brødres kamp for at gøre op med den sorte skole.

Drengehjemmet Godhavn er flere gange blevet omtalt i medierne som et sted, hvor børn blev tævet, ja, nogle endda seksuelt udnyttet. 

Selv om Godhavn i Jesper W. Nielsens nye film er omdøbt til Gudbjerg, er det netop dette steds historie, som filmen bygger på.

Der kommer en dag er ifølge Zentropas pressemeddelelse en David mod Goliat-historie, der fortæller om den sorte skole i sin mest ekstreme udgave. 

I slut-60’erne udviklede der sig en ny ungdomskultur i Danmark, der var drevet af drømmen om frihed og selvstændig tænkning. Bare ikke på det statslige børnehjem Gudbjerg.

”De skal nok få det godt, det er bedste sted i landet,” lyder det, da Elmer og Erik fjernes fra deres syge mor på Nørrebro. Elmers livlige fantasi og Eriks mod viser sig imidlertid at være en torn i øjet på den tyranniske forstander, der har en hang til korporlig afstraffelse. 

”Hvad sker der med os, når vi mister vores frihed? Når alt, hvad vi holder af, tages fra os, og vi reduceres til et nummer, skrevet på de udleverede træsko og canvastøj,” siger Jesper W. Nielsen (Okay) om filmen, som Søren Sveistrup (Forbrydesen) har skrevet manuskript til.

Traileren viser Lars Mikkelsen i rollen forstanderen, der i ledtog med overlæren, Lars Ranthe, gør drengenes liv til et levende helvede. Sofie Gråbøl spiller den nytilkomne lærer, som modstridende må lære spillets regler på Gudbjerg. 

Der kommer en dag har biografpremiere 21. april 2016.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko