Anmeldelser

1 - 12 ud af 3739
Serieanmeldelse
25. jan. 2023 | 21:10

Dan­se­gar­dero­ben

Ditte & Louise rammer tidsånden i 1970’erne på kornet og viser med knippelgodt skuespil, sang og dans en sexistisk verden, hvor mænd konstant er morsomme på kvinders bekostning.

Biografanmeldelse
26. jan. 2023 | 20:45

Meter i sekundet

Filmatisering af succesbog indfanger forlæggets skævt morsomme tone, men lykkes for alvor takket være en kreativ og nuanceret skildring af en kompleks kvinde.

Biografanmeldelse
18. jan. 2023 | 10:44

Babylon

Geniale højdepunkter redder ikke Damien Chazelles Hollywood-hyldest, der drukner i et kaotisk tankemylder.

Biografanmeldelse
17. jan. 2023 | 05:45

The Banshees of Inisherin

Med en dansk klipper og et formidabelt filmhold har Martin McDonagh skabt et sorthumoristisk og åndeløst smukt mesterværk om venlighed kontra kunstneriske ambitioner.

Serieanmeldelse
26. dec. 2022 | 14:09

Ma­ta­do­rer­ne

DR’s dokudrama om erhvervsmanden Tietgen banaliserer en væsentlig Danmarkshistorie til en matadoragtig magtkamp a la Lise Nørgaards tv-serie.

Serieanmeldelse
16. jan. 2023 | 16:35

Den som dræber: Fanget af mørket – sæson 3

Viaplay-serie hæver sig over normen af danske krimier med en velskrevet og flot spillet historie om drab i familiens skød.

Biografanmeldelse
28. jan. 2023 | 13:55

Niels Bohr – Verdens bedste menneske

Delikat dokumentar om Niels Bohr som privatmenneske og en genial videnskabsmand, der forsøgte at være neutral i turbulent tid, hvor verdens store nationer bekrigede hinanden.

Streaminganmeldelse
28. jan. 2023 | 01:04

Pamela, A Love Story

Dokumentar om Pamela Anderson er en vigtig udstilling af en syg kultur, som hungrer efter sexsymboler og straffer dem, der udfylder rollen.

Biografanmeldelse
24. jan. 2023 | 22:17

Aftersun

Mesterlig skotsk debutfilm forvandler far og datters charterferie til et sanseligt erindringsværk, som skaber små menneskerystelser og viser det ordinære, der former os.

Biografanmeldelse
30. jan. 2023 | 09:42

Roselil og sten­trol­den

Populær børnebog med opbyggelig eventyrverden vækkes til live i sprudlende, håndtegnet animation, man kan se igen og igen med familiens allermindste.

Biografanmeldelse
13. jan. 2023 | 14:02

Music for Black Pigeons

Jørgen Leth og Andreas Koefoed har skabt en brandgodt fortalt dokumentar, der bedre end nogen anden film indkapsler, hvad det giver os at spille og høre musik.

Serieanmeldelse
25. mar. 2021 | 09:25

Den som dræber: Fanget af mørket – sæson 2

Med et forfriskende fokus på mandlige ofre er anden sæson af dansk krimiserie noget af det mest nyskabende i dansk tv-dramatik meget længe.

© Filmmagasinet Ekko