Anmeldelser

For tag: dokumentar
1 - 12 ud af 78
Serieanmeldelse
24. aug. 2021 | 07:42

Bok­sed­reng fra Blokken

DR-serie om drengeliv i Vollsmose går lige i hjertekulen, så længe den indfanger autentiske øjeblikke og viser boksningens socialiserende effekt.

Biografanmeldelse
13. aug. 2021 | 15:57

Helmut Newton: The Bad and the Beautiful

Fænomenalt underholdende dokumentar om fotografen Helmut Newton er kontroversiel ved at vise kunstneren som forløser for en række kendte kvinder.

Streaminganmeldelse
08. aug. 2021 | 08:43

Road­run­ner: A Film About Anthony Bourdain

Dokumentar forsøger at afdække mysteriet om den afdøde stjernekok Anthony Bourdain, der var så elskeligt og frustrerende sammensat, at man aldrig rigtigt blev mæt.

Biografanmeldelse
20. juli 2021 | 11:19

Billie

Ramsaltet portræt af den gudbenådede, men samspilsramte sanger Billie Holiday, hvis mest selvfornedrende sange næppe ville kunne spilles i dag.

Serieanmeldelse
30. juni 2021 | 11:21

Ef­ter­sko­len

Sjældent har en serie indfanget ungdommens komplekse følelser med så ligefrem, loyal og intenst intim public service.

Streaminganmeldelse
10. maj 2021 | 18:05

The Crime of the Century

Alex Gibney opruller USA’s opioidkrise og udstiller både medicinalindustrien og myndighedernes svigt i rystende dokumentar.

Cph:Dox 2021
03. maj 2021 | 18:10

Passion

Fordomme smadres i Maja Borgs dokumentar om sin omgangskreds af lak- og læder-venner, der kan kærtegne hinanden med vold og hele psykiske ar med fysiske.

Cph:Dox 2021
02. maj 2021 | 12:41

The Last Shelter

Vinderen af hovedprisen på Cph:Dox er en sanselig dokumentar om afrikanske migranter med faretruende optagelser fra Sahara som bagtæppe.

Cph:Dox 2021
01. maj 2021 | 19:47

A Man and a Camera

Hvad sker der, når en fremmed mand banker på folks dør og stikker et kamera op i hovedet på dem? Genial dokumentarfilm hylder gæstfriheden.

Cph:Dox 2021
29. apr. 2021 | 16:30

Solutions

I lovligt kalejdoskopisk dokumentar følger Pernille Rose Grønkjær forskere, der på ti dage forsøger at løse klodens største problemer.

Biografanmeldelse
29. apr. 2021 | 12:54

Once Were Brothers: Robbie Robertson and The Band

Dokumentar om The Band er et uomgængeligt, fascinerende og rørende vidnesbyrd om rockmusikkens historie.

Cph:Dox 2021
27. apr. 2021 | 06:39

For Lucio

Tidsbilledet af efterkrigstidens Italien er betagende, men portrættet af den italienske sanger Lucio Dalla mislykkes.

© Filmmagasinet Ekko