Serieanmeldelse
22. mar. 2021 | 10:28

Everyone Is Doing Great

Foto | Ngoc Nguyen
Kammeraterne Jeremy og Seth (James Lafferty og Stephen Colletti) plejer tømmermænd efter endnu en våd nat, hvor de ikke husker, hvad der er sket.

Komedieserie med autobiografiske træk vil vise bagsiden af stjernetilværelsen i Hollywood, men den er bedaget og pinligt usjov.

Af Kjartan Hansen

Telefonen vækker Jeremy, imens solen brænder ind gennem ruderne i hans villa med udsyn over Los Angeles. 

Det er seriens allerførste scene, og øjeblikkeligt forstår vi, at han er liebhaver med masser af tid til at gøre, ligesom det passer ham. 

Næste scene udspiller sig som en montage, der viser ham lave mad, dyrke yoga i stuen og kysse med konen, før hun smutter afsted på arbejde. 

Der går dog ikke længe, inden den opmærksomme seer forstår, at denne indledende sekvens er alt andet end sigende for seriens hovedperson. Det er til gengæld en senere scene, hvor Jeremy er alene hjemme, ruller lidt tjald og onanerer til frække billeder, som fremmede kvinder sender ham. 

Netop derfor vil konen Andrea (Alexandra Park) skilles, og serien følger siden hans hverdag som en fraskilt, falleret skuespiller i Hollywood, der skal genopfinde sig selv for at komme ud af sin livskrise. 

Serieskaberne James Lafferty og Stephen Colletti har været kammerater, siden de som ungdomsstjerner spillede sammen i tv-serien One Tree Hill

Det kan opfattes som et autobiografisk træk, at de selv spiller hovedrollerne som henholdsvis den frivole Jeremy og hans bedste ven Seth. Navnlig fordi deres karakterer har været uadskillelige siden storhedstiden som stjernerne i en fiktiv vampyrserie. 

Everyone Is Doing Great udspiller sig som en dramedy filmet med håndholdt kamera. Den er tilsat festlig salsamusik og viser smukke, unge mennesker, der indtager rigelige mængder af sprut og stoffer i et solbeskinnet Los Angeles. 

Stephen Collettis Seth er ubestridt seriens sjoveste karakter. 

Han har svært ved at vurdere styrken af sin kendisstatus. På en løbetur er der en gruppe unge kvinder, der genkender ham. Euforisk poserer han omringet af fanskaren og deler selv oplevelsen på sociale medier. 

Omvendt bliver han afvist af en jurastuderende, der synes, det er for useriøst at date en skuespiller. 

Vi følger ham til en audition, hvor instruktøren aldrig har hørt om vampyrserien, som han i nogle kredse er berømt for. Det er ikke beroligende, når hans assistent fortæller, at det er ligesom Twilight i serieform. 

Til den samme audition går han efter rollen som førsteelsker og skal simulere sex med en pude på gulvet, imens kameraet ruller. 

Det er seriens sjoveste scene takket være skuespillerens reserverede kropsholdning. Det er, som om han forventer at være med i skjult kamera. Når han giver puden den store omgang, kigger han rundt for at se, om andre kigger med. 

Bortset fra Seths morsomme, men flygtige scener er der langt mellem snapsene, når man tænker på, at serien foregiver at være en komedie. 

Stumfilmstjernen Buster Keaton sagde engang, at han altid ville afvæbne publikum med latter, så de skulle føle med hans figurer. Balancegangen tillod ham at beholde tragiske scener i filmene. 

Everyone Is Doing Great mestrer ikke balancen og sætter sig mellem to stole. Man når knapt nok at trække på smilebåndet, før serien kaster sig ud i dramatiske skænderier og konfrontationer mellem personer, vi endnu ikke kender. 

De fleste forsøg på humor falder også tungt til jorden. 

Gutterne tager i byen og møder April, der husker Seth fra en audition. Det udvikler sig til en våd aften, hvor serieskaberne vil gøre det hylende morsomt, at den frodige kvinde lægger an på de smukke, veltrænede mænd. 

Det minder om tåkrummende indslag fra forgangne tv-serier som Venner, hvor en gennemgående vittighed drejer sig om, at seriens tyndeste karakter engang var tyk. 

Everyone Is Doing Great er bedaget og pinligt usjov.

Trailer: Everyone Is Doing Great

Kommentarer

Titel:
Everyone Is Doing Great

Land:
USA

År:
2021

Serieskaber:
James Lafferty, Stephen Colletti

Medvirkende:
James Lafferty, Stephen Colletti, Alexandra Park, Cariba Heine, Karissa Lee Staples

Spilletid:
Otte afsnit af cirka 30 minutter

Anmeldelse:
Otte afsnit

Premiere:
25. marts på Paramount+

© Filmmagasinet Ekko