Biografanmeldelse
23. juli 2019 | 15:39

Mystify: Michael Hutchence

Foto | Chris Plytas
Michael Hutchence var mange pigers drømmefyr med sit store, krøllede hår og intense blik, men han gemte på en mørk side.

Dokumentar om Michael Hutchence fra INXS når ind til mennesket og udpeger et overfald i København som årsagen til musikstjernens tragiske deroute.

Af Astrid Maan Thomsen

Han var en af de største stjerner i 80’erne og 90’erne. 

En mand, som de fleste vil huske for et vildt rockstjerneliv med sex, kvinder, stoffer og alt, hvad hjertet begærer. Men også en mand, der faktisk ønskede mere end bare at blive husket for sin skønhed. 

Men en nat i København med Helena Christensen skulle vise sig at blive skæbnesvanger. 

Vi taler naturligvis om Michael Hutchence fra det australske rockband INXS. 

Gennem private videooptagelser, gamle klip og interviews fra venner, familie, kærester, branchefolk og bandmedlemmer bliver vi inviteret til et yderst intimt blik ind i det liv, Michael Hutchence levede, da han kunne kalde sig en af verdens største rockguder. 

Men dokumentaren er mere end en glamouriseret fortælling. Det lykkes for instruktøren Richard Lowenstein at flytte fokus fra Hutchences vilde liv og tragiske død i 1997 til mennesket inde bag facaden. 

Det sker især gennem samtaler med Hutchences ekskærester Kylie Minouge og danske Helena Christensen, som her for første gang fortæller om sit liv med Hutchence. 

Kylie Minouge fortæller om sit korte, men intenst romantiske forhold til den unge Michael. Hun var det uskyldige unge menneske, mens han var rockstjernen, der ville opleve alt.

Deres forhold varede kun et par år, og Minouge blev efterladt med et knust hjerte. Herefter blev Hutchence kæreste med Helena Christensen, og det er hendes historie, som virkelig kan forklare hans deroute. 

En nat i København udviklede sig katastrofalt, da Hutchence sammen med Helena pludselig kom i vejen for en taxichauffør, som sprang ud af sin bil og angreb musikeren. 

Hutchence fik skader i hovedet, hvis omfang han holdt hemmeligt frem til sin død. Efter episoden skal han have ændret karakter og være blevet mere aggressiv. 

Instruktøren har instrueret de fleste af INXS og Hutchences solo-musikvideoer, og man fornemmer tydeligt, at han var tæt på stjernen. Så tæt, at filmen bedst kan beskrives som en indfølt hyldest til en mand, der døde i en alder af bare 37 år. 

De mere ømtålelige dele af historien går dokumentaren således i en bue udenom, og trods titlen Mystify: Michael Hutchence kommer den ikke ind på de mystiske omstændigheder omkring hans død. 

Han begik selvmord efter længere tids depression og retslige kampe mellem kæresten Paula Yates og hendes eksmand, den verdenskendte Bob Geldorf. 

Han blev fundet nøgen bag en dør, som han med et bælte havde brugt til at hænge sig i. Intet afskedsbrev. 

Det gav grobund for teorien om, at hans død var et uheld som følge af sexlegen, hvor man kvæler sig selv for at opnå en højere orgasme. Flere af Hutchences familiemedlemmer og endda Paula Yates (der døde af en overdosis i 2000) har sagt, at det godt kunne være en mulighed. 

Men det nævner dokumentaren intet om. 

Michael Hutchence havde sit krøllede hår og enorme karisma en stærk tilstedeværelse på scenen, hvor han foldede sig ud for øjnene af tusindvis af fans. 

Bag det offentlige image var han enormt følsom, kompleks og intens. En livsnyder, hvis mørke sider endte med at tage over.

Trailer: Mystify: Michael Hutchence

Kommentarer

Titel:
Mystify: Michael Hutchence

Land:
Australien

År:
2019

Instruktør:
Richard Lowenstein

Manuskript:
Richard Lowenstein

Medvirkende:
Michael Hutchence, Kylie Minoge, Helena Christensen

Spilletid:
108 minutter

Aldersgrænse:
Tilladt for alle

Premiere:
25. juli

© Filmmagasinet Ekko