Nyhed
06. okt. 2020 | 12:55 - Opdateret 06. okt. 2020 | 14:21

Anders Matthesen på italiensk eventyr

Foto | Miklos Szabo
Stjerner som Ghita Nørby og musikeren Christopher medvirker i Mehdi Avaz’ (yderst th.) Toscana, hvor Anders Matthesen spiller hovedrollen.

Den populære komiker indtager hovedrollen over for danske og udenlandske skuespillere i ny film af Mehdi Avaz, der optager i Italien.

Af Nicki Bruun

Anders Matthesen er bedst kendt som komiker, men han er også et af de største navne i den danske filmbranche.

Hans animationsfilm Ternet Ninja blev sidste år den femte mest sete film i danske biografer i opmålt tid.

Og så imponerede han som skuespiller i Frederikke Aspöcks underfundige fængselsdrama De frivillige, hvor Matthesen spiller korleder med skeletter i skabet.

Nu er Anders Matthesen klar til at indtage hovedrollen i den næste film af Mehdi Avaz, der sammen med sine brødre Milad og Misam slog igennem med Mens vi lever og fulgte op med Kollision.

Den nye film hedder Toscana og handler om en mand på en rejse for at finde sig selv.

Toscana er en livsbekræftende fortælling, som skal huske publikum på, at de skal nyde livet og tro på sig selv. De skal turde give sig hen, sadle om og lukke nye mennesker ind,” siger Mehdi Avaz, der glæder sig over sin hovedrolleindehaver.

”Det er første gang, at jeg prøver kræfter med feel-good, men det bliver samtidig sårbart, sanseligt, smukt og rørende, og det er fantastisk at se Anders Matthesen folde sig ud i en rolle, som vi aldrig tidligere har set ham i.”

”Det hele er faldet på plads virkelig hurtigt, og der er en super energi og en fantastisk stemning omkring projektet.”

Store stjerner
Anders Matthesen er langt fra det eneste store navn i Toscana, der bliver optaget i den italienske region, som filmen tager sin titel fra.

På rollelisten er også de italienske skuespillere Andrea Bosca og Christiana Dell’Anna, der er kendt fra den kritikerroste mafiaserie Gomorra.

Og så tæller de medvirkende desuden Ghita Nørby og Lærke Winther, mens sangeren Christopher får sin spillefilmdebut. Endelig er nogle af dansk films største talenter som Sebastian Jessen, Ari Alexander og Karoline Brygmann på rollelisten.

Mehdi Avaz gik for nylig solo med brødrenes produktionsselskab Rocket Road Pictures, som rykkede til Filmbyen i Aarhus, hvor instruktøren har flere film under opsejling.

DR deltager i finansieringen af filmen, men den altafgørende støttetildeling fra Det Danske Filminstitut mangler stadig, oplyser distributøren SF Studios. 

Toscana får efter planen premiere i danske biografer til december 2021.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko