Nyhed
24. mar. 2015 | 16:01

Bier og Scherfig dyster i USA

Foto | Larry D. Horricks
På trods af stjernerne Jennifer Lawrence og Bradley Cooper blev Susanne Biers Serena årets flop i de danske biografer.

De to danske instruktørers seneste engelsksprogede film får premiere samme dag over there.

Af Nicki Bruun

Hverken Susanne Bier eller Lone Scherfig fik karrierens bedste anmeldelser for deres seneste film, henholdsvis Serena og The Riot Club.

Med den dårlige modtagelse af Serena, der ellers har to af tidens hotteste skuespillere på rollelisten i form af Jennifer Lawrence og Bradley Cooper, så det længe ud til, at filmen slet ikke ville få en bredere amerikansk premiere.

Den blev da også årets flop i de danske biografer og kom på det amerikanske vod-marked 26. februar.

Filmen bliver dog nu vist i et mindre antal amerikanske biografer fra fredag den 27. marts. Samme dag åbner også Lone Scherfigs engelske The Riot Club, om unge aristokrater i det britiske uddannelsessystem.

Den fik en noget bedre modtagelse, da den havde dansk premiere i slutningen af 2014, hvor Ekko gav fire stjerner.

Oscar-succeser
De danske filmkvinder har tidligere høstet international succes med deres film, som vi beskrev i Bier og Scherfig i bokseringen.

Susanne Bier vandt med den danske Hævnen en Oscar for bedste udenlandske film i 2011, mens Lone Scherfig havde et hit med An Education, hvor Carey Mulligan og Peter Sarsgaard har hovedrollerne. Den blev i 2010 nomineret til tre Oscars, deriblandt for bedste film.

Begge er i gang med deres næste udenlandske projekter.

Filmhold under Anden Verdenskrig
Lone Scherfig arbejder på en filmatisering af romanen Their Finest Hour and a Half fra 2009, der handler om et britisk filmhold, som forsøger at lave en patriotisk film under Anden Verdenskrig. Optagelserne er sat til at starte denne sommer.

Imens har Susanne Bier kastet sig over sin første tv-serie. The Night Manager bliver en miniserie i seks afsnit. Den produceres af amerikanske AMC, der står bag Breaking Bad og Mad Men, og engelske BBC.

Her skal hun instruere stjernerne Hugh Laurie (House) og Tom Hiddleston (The Avengers). Historien er bygget over en bestseller af John le Carré, der handler om spioner og organiseret kriminalitet. Serien er planlagt til at få premiere i 2016.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko