Nyhed
30. okt. 2013 | 11:42

Nikolaj Coster-Waldau i Bier-film

Foto | Søren Solkær
Efter rollen i Game of Thrones oplever Nikolaj Coster-Waldau stor succes i USA, hvor han spiller over for stjerner som Jessica Chastain og Tom Cruise.

To af dansk films største internationale navne går sammen, når Susanne Bier skal instruere Nikolaj Coster-Waldau i det nye danske drama, En chance til.

Af Jeppe Mørch

I går kunne Ekko fortælle, at Susanne Bier skal instruere sin næste film i Danmark. I dag bekræftes nyheden med en pressemeddelelse.

Hovedrollen i filmen besættes af Nikolaj Coster-Waldau, der får sin første store rolle i en dansk spillefilm siden 2003, hvor han var med i både Rembrandt og Manden bag døren.

Coster-Waldua er i de senere år brudt igennem i USA med rollen som Jaime Lannister i HBO-serien Game of Thrones.

Det er altså to af dansk films største internationale navne, der går sammen, når optagelserne af En chance til starter til november.

Store følelser
Manuskriptet er skrevet af Susanne Biers faste samarbejdspartner, Anders Thomas Jensen. Han skrev også de seneste to dansksprogede Bier-film, Hævnen og Den skaldede frisør, her sammen med instruktreøn. Den første vandt en Oscar, mens den anden solgte næsten 650.000 biografbilletter herhjemme.

En chance til beskrives som et drama, hvor en tragedie tvinger filmens hovedpersoner ud i at revurdere egne opfattelser af retfærdighed.

Filmen tegner altså til at jonglere med de helt store emner og følelser, som man kender det fra mange af Biers andre film.

Filmen har et budget på 35 millioner kroner, og som vi kunne berette i går, kommer nogle af støttekronerne fra en regional pulje, hvorfor En chance til også optages på Sydfyn. Zentropa står for at producere.

Hjem fra USA
Efter rollen i Game of Thrones har Nikolaj Coster-Waldau oplevet et gennembrud i Hollywood. Tidligere i år kunne man se ham i gyseren Mama, hvor han spiller over for Jessica Chastain, og i science fiction-filmen Oblivion med Tom Cruise.

Og næste år får komedien The Other Woman dansk biografpremiere. Her i spiller Coster-Waldau over for Cameron Diaz.

Endnu er det kun Nikolaj Coster-Walduas navn, der er offentliggjort fra rollelisten. Men alt tyder på, at en nyfødt drengebaby også vil indtage en rolle i filmen. Der castes i al fald drengebørn på Fyn 3. – 5. november.

Optagelserne af filmen ventes færdiggjort i starten af 2014, og vi kan se frem til en biografpremiere til efteråret.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko