Nyhed
29. okt. 2013 | 13:40

Susanne Bier laver ny dansk film

Foto | Robin Skjoldborg
Susanne Biers seneste danske film, Hævnen og Den skaldede frisør, har storhittet i de danske biografer. Nu skal En chance til gøre dem kunsten efter.

Den danske stjerneinstruktør har sammen med sin faste makker Anders Thomas Jensen fået produktionsstøtte til den danske film En chance til. Filmen caster lige nu nyfødte drengebørn.

Af Jeppe Mørch

Siden Susanne Bier i 2011 vandt en Oscar for Hævnen, er hun blevet sat i forbindelse med en hel stribe amerikanske filmprojekter, hvoraf kun stordramaet Serena foreløbig er blevet til noget.

Nu tyder meget på, at hun igen skal instruere en film på hjemlig grund.

På Det Danske Filminstituts hjemmeside fremgår det nemlig, at instruktøren har modtaget næsten ni millioner kroner i produktionsstøtte til projektet En chance til.

Baby-casting på Fyn
Manuskriptet er skrevet af Susanne Biers faste manuskriptmakker Anders Thomas Jensen, som hun også arbejdede sammen med på Elsker dig for evigt, Brødre, Efter brylluppet, Hævnen og Den skaldede frisør.

Filmen skal produceres på Zentropa, selvom der har været spekulationer om, at hun på et tidspunkt ville forlade selskabet.

Hvad filmen skal handle om, er dog endnu ikke offentliggjort. Men efter alt at dømme skal en baby spille en rolle.

Fra den 3.-5. november vil der nemlig blive afholdt casting af drengebabyer til en "ny Susanne Bier-film". Sidder man med ønsket om at få sin nyfødte søn med, skal man dog i gang med at tælle uger.

Opslaget forklarer nemlig, at babyerne skal være syv-otte uger i midten af november – eller samme alder i slutningen af november.

Castingen foregår på Fyn, og over to millioner af støttekronerne til En chance til kommer fra en regional pulje, der meget vel kan tænkes at være Fyns filmfond FilmFyn.

Amerikanske projekter
Inden man kommer til at se, hvilken rolle babyen skal spille, kan man se frem til Serena, som står til premiere i februar.

Her spiller Bradley Cooper over for Jennifer Lawrence, som de også gjorde det i David O. Russels Silver Linings Playbook. Det er Biers første amerikanske projekt siden Things We Lost in the Fire.

Andre amerikanske projekter med Biers navn på lader til gengæld vente på sig. I 2011 kom en nyhed om, at Bier skulle genindspille den franske thriller Rapt i Hollywood, men siden har man ikke hørt noget til filmen.

Tidligere i år har der også været forlydender om, at Bier skulle lave film om den skotske dronning Maria Stuart, ligesom hun er blevet sat i forbindelse med en film om en viral skandale og et helt nyt projekt med Jennifer Lawrence.

Med ni millioner kroner i bagagen til produktion tyder alt dog på, at En chance til bliver instruktørens næste projekt.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko