Nyhed
22. maj 2012 | 13:05

Danskere filmer med Mad Men-stjerne

Foto | Miso Film
Untitled Sally Potter-film

Miso Film co-producerer engelske Sally Potters nye drama med Annette Bening, Elle Fanning og rødtoppen Christina Hendricks fra Mad Men.

Af Jacob Ludvigsen og Mads Suldrup

Sally Potter er en af europæisk films originale auteurs. Hun slog igennem med den Oscar-nominerede Virginia Woolf-filmatisering Orlando i 1992 og var senest aktuel i 2009 med mode-dramaet Rage med Steve Buscemi, Jude Law og Jakob Cedergren.

Nu er hun ved at færdiggøre en endnu unavngiven film om den seksuelle revolution i 60’erne og har denne gang allieret sig med indtil flere danske kræfter. Danske Miso Film co-producerer nemlig filmen, Anders Refn klipper, Mainstream står for lydsiden og Nordisk Film ShortCut er ansvarlig for postproduktion.

”Det hele blev skudt i gang i Cannes sidste år. Sally Potter havde længe ønsket at arbejde med et dansk filmhold, så det er et stort cadeau til vores kollegaer herhjemme,” siger Peter Bose, producer på Miso Film.

”Hun er på en måde Englands svar på Lars von Trier. Hun er en meget personlig instruktør, og filmen er fuldstændigt drevet af hendes vision. Vores opgave har været at tilvejebringe penge og orkestrere de danske kræfter, der er med,” fortsætter han.

Mere end mainstream-drenge
Det Danske Filminstitut har, takket være Miso Films involvering, skudt to millioner kroner i filmen, der byder på lidt af et stjernecast.

37-årige Christina Hendriks havde sidste år en rolle i Nicolas Winding Refns Drive og er blevet Emmy-nomineret to gange for sin rolle som den barmfagre kontorchef Joan Harris i tv-successen Mad Men. Hun får følgeskab af veteranen Annette Bening (American Beauty, The Kids Are All Right) og barnestjernen Elle Fanning (Somewhere, Super 8).

For Miso Film repræsenterer filmen en ny retning i forhold til selskabets hidtidige produktioner, der primært har bestået af genrefilm og tv-serier som Kandidaten, Den som dræber og den norske Varg Veum.

”Vi er ikke bare sådan nogle mainstream-drenge, der vil lave såkaldt sikre successer. Vi har flere arthouse-film på vej, ligesom vi har ambitioner om at komme ind på det engelsksprogede marked,” fortæller Peter Bose.

”Den her film har givet os et netværk og nogle erfaringer med, hvordan det er at arbejde i England. Vi har siddet i timelange conference calls med engelske og tyske advokater for at få slutfinansieringen på plads. Jeg har fået tusind mails i min inbox, inden vi fik det lukket – og vi er endda bare co-producent!”

Vil bevare kreativ kontrol
Et af de øvrige, smallere projekter, som Miso Film arbejder på, er en filmatisering af den islandske forfatter Hallgrimur Helgasons The Hitman’s Guide to Housecleaning. Det danske selskab har netop erhvervet rettighederne.

”Bogen starter i New York, og vi håber, at filmen kan laves på engelsk. Vi vil dog helst ikke ud i en egentlig Hollywood-finansiering, for vi vil gerne bevare den kreative kontrol,” siger Peter Bose.

Sally Potter-filmen ventes at få verdenspremiere i efteråret, hvorefter den også vil komme i de danske biografer. Holdet bag håber, den vil blive udtaget til en af de store festivaler, for eksempel Venedig i august-september.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko