Nyhed
11. mar. 2017 | 13:42

The Dude genopstår for en kort bemærkning

Foto | Merrick Morton
Vennerne The Dude og Walter Sobchak hænger i The Big Lebowski sammen i tykt og tyndt, så det gav god mening, at Jeff Bridges dukkede op som sin filmkarakter, da John Goodman fik en stjerne på Walk of Fame.

Jeff Bridges’ The Dude fra The Big Lebowski gjorde et sjældent comeback til indvielsen af John Goodmans Walk of Fame-stjerne.

Af Frida Marquard

Det er gået nitten år siden, vi første gang stiftede bekendtskab med Jeff Bridges’ elskelige stener The Dude i Coen-brødrenes filmklassiker The Big Lebowski fra 1998.

Men i går fredag trak Jeff Bridges igen i den beige sweater og lod for en kort bemærkning The Dude genopstå.

Det skete til indvielsesceremonien for The Big Lebowski-kollegaen John Goodmans stjerne på det berømte Walk of Fame, som er et æresfortov langs med gaderne Hollywood Boulevard og Vine Street 

Her valgte Bridges at holde hele sin tale som filmkarakteren. Så meget endda, at han konsekvent titulerede John Goodman som Walter Sobchak, der er navnet på den person, han spiller i The Big Lebowski.

En legende
Allerede da Bridges trak sweateren fra filmen op af sin taske, udbrød en tydeligvis fornøjet John Goodman: ”Dude!”

”Walter – John,” startede Jeffe Bridges på The Dudes karakteristiske drævende facon.

”Han er en god skuespiller, en god mand – John Good-man. Han er en af os. Han elsker naturen og skuespil. Som teaterskuespiller har han udforsket scener fra Los Angeles til New York – vi taler Broadway her, man.”

”Han har også lavet et par mærkelige, små film. Og han lever, som så mange mænd i tidligere generationer har levet deres liv. Han er en mand af sin tid. En mand af vores tid, og han er blevet en legende.”

Et sidste ønske
Jeff Bridges fortsatte med at sammenligne John Goodmans virke med Hollywood-legender som Clark Gable og Groucho Marx og priste hans store kærlighed til skuespilfaget og til Hollywood.

”I overensstemmelse med hvad vi tror, at dit sidste ønske er, har vi fået nedlagt en stjerne, i et af fortovene i hjertet af det Hollywood, som du elsker så højt,” sagde Bridges med et glimt i øjet.

Han afsluttede talen med at spørge, hvad klokken var, hvortil John Goodman svarede: ”Eftermiddag,” og de to endte med på komisk vis at gå i knæfald for hinanden.

64-årige John Goodman har igennem sin lange karriere medvirket i over 143 film og serier og er kendt for sit stærke karakterskuespil. Han er en vigtig del af Coen-brødrenes oeuvre og har været med i hele seks af deres film, senest Inside Llewyn Davis fra 2013.

The Dude hylder John Goodman

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko