Nyhed
11. feb. 2021 | 14:49

Efterladt Kubrick-manuskript filmatiseres

Foto | uoplyst
Med sit visionære blik for filmens muligheder er Stanley Kubrick en af historiens største instruktører.

Stanley Kubrick efterlod en håndfuld manuskripter, der aldrig blev til film. Nu vil kendte producere realisere et af dem med instruktørens særegne stil.

Af Sidsel Minuva

Der gik et sug gennem filmverdenen, da den legendariske instruktør Stanley Kubrick døde i 1999. Han efterlod sig et bagkatalog spækket med klassikere som Rumrejsen år 2001, A Clockwork Orange og Dr. Strangelove.

Som både manuskriptforfatter og instruktør stod Kubrick for en aldeles særegen stil, som er ganske enestående i filmhistorien. Efter hans død blev der fundet flere historier, han uheldigvis aldrig nåede at realisere.

En af disse, noir-thrilleren Lunatic at Large, bliver nu filmatiseret.

Variety og andre amerikanske branchemedier skriver, at plottet endnu er hemmeligt. På internettet huserer dog et manuskript med samme titel, som angiveligt er skrevet af den britiske forfatter Stephen Clarke ud fra en historie af Kubrick og hans faste samarbejdspartner Jim Thompson. Thompson skrev The Killing og Paths of Glory sammen med instruktøren.

Det er nærliggende at tænke, at manuskriptet er en aldrig realiseret udgave af Lunatic at Large. Man kan læse, at fortællingen starter i 1956 på den amerikanske østkyst i staten New York. Her sludrer to politibetjente, mens de venter på ankomsten af en tredje.

Efterfølgende introduceres en række personer i en fortælling fuld af løgn og bedrag. Slutningen er blodig.

Unik stil og vision
Det er producerne Bruce Hendricks og Galen Walker, der vover sig ud i at filmatisere Lunatic at Large, skriver amerikanske medier.

Galen Walker har produceret de nyere film i Ninja Turtles-franchisen, Teenage Mutant Ninja Turtles fra 2014 og Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows fra 2016.

Bruce Hendricks er kendt for de første tre Pirates of the Caribbean-film samt Pearl Harbor fra 2001. Hendricks har også erfaring som formand for produktionsafdelingen hos Disney Studios, hvor han stod for bag succeser som Den sjette sans og Alice in Wonderland.

”Muligheden for at føre et Stanley Kubrick-projekt til det store lærred efter så mange år er en drøm, der går i opfyldelse. Vi ser frem til at lave en film i overensstemmelse med hans unikke stil og vision,” udtaler Galen Walker.

Stanley Kubricks sidste film er Eyes Wide Shut, der fik premiere nogle måneder efter hans død den 7. marts 1999.

Der er endnu ingen instruktør tilknyttet Lunatic at Large, så intet er sikkert. Men indtil videre står optagelserne til at begynde i efteråret 2021.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko