Nyhed
14. aug. 2012 | 14:58

Genrepris til dansk skuespiller

Foto | My Thordal
Marijana Jankovic og Nicolas Bros i Beast

Marijana Jankovic har vundet fornem pris på canadisk genrefilmfestival for sin blodige rolle i Beast.

Af Jacob Ludvigsen

Christoffer Boes blodige artfilm-gyser Beast fik ikke det helt store publikum herhjemme, men det har ikke forhindret filmen i at få et fint internationalt liv.

I sidste uge vandt filmens kvindelige hovedrolleindehaver, Marijana Jankovic, således skuespillerprisen på Fantasia International Film Festival.

Den finder sted hvert år i Montreal i Canada med et overflødighedshorn af genrefilm, og i år var der hele 100.000 besøgende – og en jury, som tilsyneladende ikke kunne stå for Jankovic’ følsomme præstation.

Fast inventar hos Boe
Jankovic spiller den ene af blot tre roller i Beast og er Nicolas Bros kæreste Maxine, som har et forhold til kærestens bedste ven, Valdemar (Nikolaj Lie Kaas). Og uden at afsløre for meget slipper Jankovic ikke fra den affære uden blod på hænderne.

30-årige Jankovic er født og opvokset i Montenegro, før hun kom til Danmark. Her blev hun uddannet ved Skuespillerskolen i Aarhus i 2006.

Siden har hun haft roller i Pernille Fischer Christensens Dansen, Kasper Barfoeds Kandidaten og tv-serierne Livvagterne, Lulu & Leon og Den som dræber, hvor hun var noget så sjældent som en kvindelig morder. Og så er hun ved at blive fast inventar i Christoffer Boes film, for hun medvirkede også i hans metathriller Alting bliver godt igen.

Åbne over for arthouse
Beast er lavet på et meget lille budget og er, trods deltagelsen på genrefestivalen i Canada, ikke en rendyrket genrefilm. Den er i sin ekspressive stil ikke mindst inspireret af den polske instruktør Andrzej Zulawski, der er et af Boes store forbilleder.

Da filmen blev vist for en fuld sal under Fantasia International Film Festival, var Marijana Jankovic ikke selv til stede. Det var til gengæld filmens producere fra selskabet Alphaville, Tine Grew Pfeiffer og Caroline Schlüter Bingestam.

”Filmen blev taget virkelig godt imod, selvom den måske er mere arthouse end genrefilm. Det var folk meget åbne over for, og det var i det hele taget fedt at møde et så begejstret publikum som det, der var på en festival som Fantasia,” siger Caroline Schlüter Bingestam.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko