Nyhed
05. maj 2022 | 10:22

Kendt komiker angrebet på scenen

Foto | Netflix
Dave Chappelle er kendt og elsket for sin grænsesøgende komik, men ved et nyligt show blev han angrebet på scenen af en gerningsmand med et endnu ukendt motiv.

I kølvandet på overfaldet ved Oscar-uddelingen gik en mand i Los Angeles til angreb på stormombruste Dave Chappelle, der er blevet kritiseret for sine jokes om transkønnede.

Af Nicki Bruun

Det vakte ramaskrig og stærke reaktioner i hele verden, da Will Smith midt under Oscar-showet gik på scenen og stak komikeren Chris Rock en syngende lussing.

Lidt over en måned efter hændelsen er der opstået en lignende situation i Hollywood.

Under en optræden på festivalen Netflix Is a Joke blev komikeren Dave Chappelle overfaldet på scenen af en mand, der ifølge amerikanske medier var bevæbnet med både en pistol og en kniv. Pistolen viste sig dog at være en attrap med et knivblad i, har politiet i Los Angeles oplyst.

De har også identificeret angrebsmanden som 23-årige Isaiah Lee, der angiveligt er rapper. Han blev overmandet og efterfølgende kørt på hospitalet for behandling. Nu bliver han sigtet for overfaldet.

Videoer på internettet – se en af dem nederst i artiklen – viser optrinnet, der blev optaget af adskillige medlemmer af publikummet.

Hovedpersonen har ikke selv udtalt sig direkte om angrebet. Men en talsperson for Dave Chappelle siger, at komikeren ”nægter at lade sidste aftens hændelse overskygge magien i et historisk øjeblik”, hvor han tangerede Monty Pythons rekord for flest optrædener af en komiker på spillestedet Hollywood Bowl.

Netflix tager overfald alvorligt
Dave Chappelle er en af de største fornyere af amerikansk komik. Han blev i 00’erne hyldet som den nye, store afroamerikanske komikstjerne i ånden efter Richard Pryor.

Særligt kendt blev han for tv-programmet Chappelle’s Show, der kørte med stor succes i to sæsoner. Men midt i succesen valgte Dave Chappelle at trække stikket på serien og sige nej til en enorm millionkontrakt.

I de senere år har hans nye standup-optrædener for Netflix vakt vrede for komikerens jokes om transkønnede, som kritiseres for at være ufølsomme.

”Det var en transmand,” sagde Dave Chappelle til latter i salen, efter hans overgrebsmand var blevet pågrebet og ført væk af sikkerhedsfolk.

Komikerens udtalelser om transkønnede i Netflix-filmen The Closer fik ansatte på streamingtjenesten til at kritisere deres arbejdsplads for at give Chappelle en platform. Netflix bakkede først op om komikerens ytringsfrihed, men chefen Ted Sarandos anerkendte siden sine medarbejderes sårede følelser.

I forhold til gårsdagens angreb på Dave Chappelle har Netflix – der arrangerede festivalen, hvor hændelsen fandt sted – udsendt en officiel udtalelse, hvor de tager afstand fra voldelig opførsel.

”Vi tager sikkerheden for indholdsskabere meget alvorligt, og vi vil på det kraftigste forsvare standup-komikeres ret til at optræde på scenen uden at frygte for vold.”

Video: Dave Chappelle bliver angrebet på scenen

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko