Nyhed
05. aug. 2019 | 17:21

Luc Besson sælger sit filmselskab

Foto | Gage Skidmore
Luc Besson fortæller på en festival om arbejdet med Lucy fra 2014. Siden da er det gået ned ad bakke for instruktøren, hvis seneste film ikke har tjent nok penge rundt omkring i verden.

Efter voldtægtsanklager og økonomiske fiaskoer må den franske instruktør bag succeser som Léon give afkald på firmaet EuropaCorp.

Af Frederik Hoff

Luc Besson, hvis imponerende bagkatalog tæller actiondramaer som Léon og Nikita, måtte i juli lade EuropaCorp sælge.

Det franske filmselskab har foruden instruktørens egne film produceret succeser som Taken og Transporter.

Alligevel er det ifølge branchemagasinet Variety blandt andet grundet selskabets seneste films manglende succes, at firmaet nu skifter hænder og i fremtiden har Vine International Investments som ejer.

Især fiaskoen Anna, der kun indtjente 50 millioner kroner i USA, er en del af årsagen, men også andre økonomiske skuffelser som Valerian and the City of a Thousand Planets ligger til grund.

I tre år har det ældre og større franske filmselskab Pathé distribueret EuropaCorps film, men efter kontraktens ophør gik Bessons firma i forhandlinger med blandt andre Netflix.

Blakket ry
Forhandlingerne faldt imidlertid fra hinanden, da den hollandske skuespiller Sand Van Roy i 2018 anklagede instruktøren for voldtægt.

Efterfølgende beskyldte flere anonyme kvinder 59-årige Besson for seksuelle overgreb.

Efter en ni måneder lang efterforskning droppede politiet dog sagerne mod Besson. Det ændrede dog ikke på distributionsselskabernes skepsis over for instruktøren.

EuropaCorp måtte melde et tab på over 800 millioner kroner for det seneste finansielle år, og på nuværende tidspunkt er der ifølge Variety ingen film i produktion hos EuropaCorp.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko