Nyhed
23. juni 2015 | 11:30

Mads Mikkelsen har spist sit sidste offer

Foto | NBCUniversal
Mads Mikkelsen er ubehageligt overbevisende som den ikoniske Dr. Hannibal Lecter i tv-serien Hannibal. Serien får dog kun tre sæsoner, medmindre en anden kanal vælger at redde den.

Kannibal-tv-serien Hannibal er blevet stoppet af kanalen NBC efter tre sæsoner. Seertallene var for lave.

Af Nicki Bruun

Den kannibalistiske Hannibal Lecter var længe kendt som Anthony Hopkins, der spiller sulten seriemorder i Ondskabens øjne (1991), Hannibal (2001) og Den røde drage (2002).

Siden gjorde Mads Mikkelsen hele Danmark ære ved på flotteste vis at portrættere Dr. Lecter i tv-serien Hannibal. Den startede i 2013 og kører nu på tredje sæson, der altså desværre bliver den sidste.

Tv-kanalen NBC, som sender serien, har nemlig besluttet sig for at lukke Hannibal på grund af lave seertal. Tredje sæson er kun tre afsnit inde i en tretten afsnit lang sæson, så publikum har god tid til at tage afsked.

Blod og mørke
Serien er usædvanlig mørk og blodig, i betragtning af at den vises på reklamefinansieret tv i USA.

Mads Mikkelsen slår som Hannibal Lecter ikke så få mennesker ihjel i løbet af seriens to første sæsoner, og Hannibal er især kendt for sin lækre æstetik samt gode skuespilpræstationer af Mikkelsen og hans kolleger.

Tv-serien foregår i tiden før filmtrilogien, hvor Hannibal Lecter arbejder som psykiater i byen Baltimore. Her hjælper han politiet med at ”opklare” mord – som han ofte selv har begået – og får i den forbindelse både et professionelt og venskabeligt forhold til efterforskeren Will Graham (Hugh Dancy).

Uden at afsløre for meget bliver de to dog ikke ved med at være venner, som Hannibal skrider frem.

#SaveHannibal
At Hannibal bliver stoppet, huer selvfølgelig ikke seriens fans, og folkene bag vil også gerne fortsætte det blodige univers.

Efter det blev offentliggjort, at NBC ikke vil give serien flere sæsoner, begyndte hashtagget #SaveHannibal at dukke op på Twitter.

Under den overskrift opfordrer almindelige fans såvel som professionelle tv-kritikere andre til at købe og fortsætte Hannibal.

Nellie Andreeva fra Deadline.com skriver, at det ville give mest mening, hvis Amazon reddede serien. Streaming-tjenesten har de amerikanske rettigheder til at vise de nuværende tre sæsoner, og Amazon har for nylig skabt sig et navn på seriemarkedet med Emmy-vinderen Transparent.

Det er set flere gange før, at en serie lukkes af et netværk og derefter samles op af et andet. Det skete eksempelvis for komedieserien Community, der ligeledes blev lukket af NBC på grund af lave seertal og siden levede videre på streaming-tjenesten Yahoo.

Trailer: Hannibal – sæson 3

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko