Nyhed
16. apr. 2021 | 18:24

”Manhattan ville aldrig få premiere i dag”

Foto | Michael Ochs
Den 42-årige forfatter Isaac (Woody Allen) bliver kæreste med den syttenårige skoleelev Tracy (Mariel Hemingway) i Manhattan fra 1979. Dengang blev aldersforskellen ikke gjort til genstand for kritik, men det gør det i dag.

Mariel Hemingway, der som syttenårig spiller Woody Allens unge kæreste i klassiker, har ikke noget skidt at sige om instruktøren og finder nutiden unuanceret.

Af Nicki Bruun

Der er ikke mange i den amerikanske filmbranche, som i disse dage offentligt vil sige noget positivt om Woody Allen.

Den førhen så populære instruktør er blevet en paria – særligt i USA. Det skyldes fortsatte anklager om, at han skal have forgrebet sig på datteren Dylan Farrow i 1992, da hun var syv år gammel.

Anklagerne er senest blevet gentaget af Dylan Farrow og hendes mor Mia Farrow i HBO-serien Allen v. Farrow, som en debattør i Ekkos spalter gik kritisk til værks overfor.

Nu siger skuespilleren Mariel Hemingway ifølge Variety på podcasten Better Together with Anne & Heather, at hun ikke har noget at udsætte på sit arbejdsforhold til instruktøren.

Hun spillede som syttenårig i 1979 over for Woody Allen i Manhattan. Her optræder skuespilleren – der er barnebarn af forfatteren Ernest Hemingway – som den ligeledes syttenårige skoleelev Tracy, der indleder et romantisk forhold til Allens 42-årige, fraskilte komedieforfatter Isaac.

”Jeg vil ikke forholde mig til noget omkring opførsel, men den film ville nok ikke få premiere i dag,” siger Mariel Hemingway i podcasten.

”Det er lidt følsomt, for han (Woody Allen, red.) var ikke disrespektfuld eller ubehagelig over for mig. Jeg kender hverken Mia, Ronan (Farrow, red.) eller Dylan. Jeg kender ikke den historie, og det er ikke min historie,” fortsætter skuespilleren, som ikke mener, at beskyldningerne har ødelagt filmen.

”Dermed går jeg ikke i brechen og forsvarer ham, men for mig er integriteten i hans film stadig intakt. Jeg stiller mig ikke på hans banehalvdel. Måske er jeg så en kujon.”

Fantastisk oplevelse med Woody
59-årige Mariel Hemingway fortæller i podcasten værterne Anne Heche og Heather Duffy, at hun ikke har set Allen v. Farrow.

Hun er stadig aktiv som skuespiller og har i løbet af karrieren medvirket i film som Superman IV: The Quest for Peace fra 1987 og The Sex Monster fra 1999.

Hun blev i 1980 Oscar-nomineret for sin rolle i Manhattan, og skuespilleren beskriver sin oplevelse med at optage filmen som fantastisk. Hemingway siger også, at hun elsker Woody Allen og er ked af tidens såkaldt cancel culture.

”Jeg vil ikke lukke ned for samtaler og slette alt det, som folk har været for os i en generation,” siger Mariel Hemingway i podcasten.

”Det er ikke tilladt at befinde sig i gråzoner længere. Vi bliver tvunget til at vælge en side, men hvorfor? Det er ikke den måde, vi udvikler os på!”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko