Nyhed
18. mar. 2019 | 10:21

Netflix ændrer Bird Box efter kritik

Foto | Netflix
I starten af Bird Box bliver der på et tv vist billeder fra en virkelig togulykke i Canada. Det er både Netflix og filmskaberne, der tæller instruktør Susanne Bier, blevet kritiseret for.

Susanne Biers dystopiske film indeholder klip fra en virkelig katastrofe, som streamingtjenesten først afslog at fjerne. Nu har man ændret holdning.

Af Nicki Bruun

Susanne Biers dystopiske Netflix-drama Bird Box er ifølge streamingtjenesten voldsomt populær blandt brugerne.

Hele 45 millioner kontoer streamede filmen i premiereugen, skrev Netflix efter premieren i slutningen af sidste år.

Men der er også kommet kritik af filmen, hvor verden bliver kørt i sænk af en mystisk trussel, fordi Bird Box indeholder klip fra en virkelig katastrofe.

Nu udtaler Netflix dog i en email til britiske BBC, at man sammen med filmskaberne er blevet enige om at udskifte det kontroversielle klip, som stammer fra en togulykke i canadiske Lac-Mégantic i 2013.

”Vi beklager, hvis det har bragt smerte i samfundet ved Lac-Mégantic,” skriver streamingtjenesten.

Ingen forklaring
Da kritikken af Netflix og Bird Box først kom i januar, udtalte streamingtjenesten ellers, at man ikke havde tænkt sig at udskifte klippet.

BBC skriver nu, at Netflix ikke er kommet med nogen forklaring på, hvorfor man har ændret holdning.

Kursskiftet bliver mødt med glæde hos kulturministeren i den canadiske provins Quebec, hvor Lac-Mégantic ligger. Hun skrev i januar til Netflix og opfordrede dem til at fjerne klippet.

Hun har nu skrevet på Twitter, at beslutningen ”viser, at alt er muligt, hvis man holder sammen og samarbejder”.

Netflix oplyser desuden til BBC, at det vil tage adskillige uger at udskifte klippet, der skal erstattes med ikke tidligere anvendte optagelser fra en tv-serie.

Trailer: Bird Box

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko