Netflix slår Spielberg
Green Book tog ganske vist stikket for bedste film ved den seneste Oscar-uddeling, men den store historie var, at Netflix-filmen Roma vandt tre priser.
Det fik Steven Spielberg til at gå forrest med et forslag om, at Oscar-akademiet burde udelukke film fra streamingtjenester, fordi de ikke fordrer den store biografoplevelse.
Men Spielberg tabte det slag.
I denne uge meddelte Oscar-akademiet ifølge amerikanske medier, at man ikke vil ændre reglerne, der gør det muligt for Netflix og andre streamingtjenester at komme i spil til de eftertragtede filmpriser.
Det kræver, at en film bliver vist mindst tre gange om dagen i en uge i en biograf i Los Angeles-området.
”Vi finder biografoplevelsen essentiel for filmkunsten, og det var et fokuspunkt i vores snakke,” udtaler Oscar-præsident John Bailey i en pressemeddelelse og fortsætter:
”Vores nuværende regler kræver biografvisning, men gør også plads til et bredt udvalg af film, som kan komme i betragtning til Oscar-uddelingen. Vi vil fortsat undersøge de store ændringer i vores industri og snakke med vores medlemmer om problemerne.”
Kategori skifter navn
Til gengæld ændrede Oscar-akademiet i denne uge en række andre små regler, hvoraf den ene er lidt tættere på dansk film.
Kategorien ”Foreign Language Film”, som vi har oversat til ikke-engelsksprogede film, vil i fremtiden hedde ”International Feature Film”, altså internationale spillefilm.
Det er i den kategori, at danske film primært gør sig håb om at vinde en pris. I år slap Den skyldige lige netop ikke igennem nåleøjet til en nominering, men tidligere har danske film som Susanne Biers Hævnen og Bille Augusts Pelle Erobreren vundet den store pris.
I år gik statuetten til mexicanske Alfonso Cuarón for den sort-hvide Netflix-film Roma.
Det næste Oscar-show, hvor ændringen på kategoriens navn bliver implementeret, afholdes 9. februar 2020.
Kommentarer