Nyhed
29. jan. 2014 | 14:43 - Opdateret 30. jan. 2014 | 19:19

Nikolaj Coster-Waldau i spil til dansk hovedrolle

Foto | Søren Solkær Starbird
Det er elleve år siden Nikolaj Coster-Waldau har medvirket i en dansk film, men han har netop afsluttet optagelserne til Susanne Biers En chance til. Og måske har han endnu en dansk film på vej.

Der er chance for, at den populære danske stjerne skal spille hovedrollen i Jannik Johansens kommende thriller, Bedemand.

Af Andreas Risby

Det skorter ikke på filmroller til Nikolaj Coster-Waldau, som især er berømt for sin rolle i HBO’s kultdyrkede tv-serie Game of Thrones.

Snart vil vi se ham over for Cameron Diaz i den romantiske komedie The Other Woman, og han vil også være i Alex Proyas’ Gods of Egypt som guden Horus.

Herhjemme har han netop afsluttet indspilningerne til Susanne Biers En chance til. Og nu er der håb om, at vi kommer til at se endnu mere til ham i det danske filmlandskab.

Produceren Jacob Jarek bekræfter over for Ekko, at Coster-Waldau er i spil til hovedrollen i Jannik Johansens Bedemand, som sidste år modtog 250.000 kroner i manuskriptstøtte af Det Danske Filminstitut.

”Vi har talt med Nikolaj om hovedrollen, men aftalen er endnu ikke i hus,” siger Jacob Jarek, der til branchebladet Variety oplyser, at filmen bliver en psykologisk thriller i stil med David Cronenbergs A History of Violence.

Bedemand med kriminel fortid
Bedemand skal produceres af Profile Pictures og vil efter planen gå i produktion i starten af 2015.

Jannik Johansen står selv bag manuskriptet til historien om en tidligere kriminel biker, der forsøger at holde lav profil som bedemand. Men han ender med at blive konfronteret med sin kriminelle fortid.

Det bliver Johansens første spillefilm siden Hvid nat fra 2007. Han har tidligere begået sig i thriller-genren med Mørke fra 2005. De seneste år har han instrueret episoder af danske tv-serier som Lulu & Leon, Sommer og Borgen.

Coster-Waldau spillede en birolle i Jannik Johansens debutfilm Rembrandt (2003), og nu er der altså mulighed for, at de to bliver genforenet.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko