Nyhed
10. mar. 2021 | 13:38

Stopper som chef på Ekstra Bladet

Foto | Ekstra Bladet
Poul Madsen må i Ekstra Bladets ånd forholde sig til kritiske spørgsmål i et humoristisk video-interview forestået af avisens kontroversielle musikanmelder Thomas Treo.

Den afgående chefredaktør Poul Madsen lukker massageannoncer og sender en sviner til Nationen på vejen ud, men han fortsætter som kritisk debattør for avisen.

Af Nicki Bruun og Claus Christensen

Poul Madsen har i en årrække været synonym med Ekstra Bladet. De seneste fjorten år har han været øverste chef for avisen, der har mottoet ”Tør – hvor andre tier”.

Men nu er det slut.

Den ansvarshavende chefredaktør vil bruge mere tid med familien, men fortsætter sit virke som kritisk debattør og skribent.

”Jeg står et helt nyt overraskende sted i mit liv, hvor jeg tidligere havde besluttet, at jeg var Ekstra Bladet. Nu vil jeg være Friedas far og Helenes mand,” siger Poul Madsen til sin egen avis.

Poul Madsen har været en markant personlighed i det danske medielandskab i en tid, hvor Ekstra Bladets oplagstal er styrtdykket, mens avisen til gengæld er blevet toneangivende på nettet.

Madsens kamp for avisens overlevelse skildres i Mikala Kroghs dokumentar Ekstra Bladet – uden for citat, som vores anmelder – Anders-Peter Mathiasen, der tidligere har arbejdet på avisen – gav fem stjerner.

Irriterende røvhuller
I Poul Madsens tid som chefredaktør har avisen bragt historier, som med afsløringer af magtfulde menneskers skalten og valten med magten har været dagsordensættende og af interesse for den danske befolkning.

Men samtidig har chefredaktøren stået på mål for de voldsomt kritiserede massageannoncer, som har været med til at finansiere journalistikken, og debat-universet Nationen, hvor sexistiske og fremmedfjendske kommentarer har levet i bedste velgående.

Begge dele gør Poul Madsen dog op med ved sin afgang.

Han har overtalt bestyrelsen til at droppe massageannoncerne – fordi tiden har ændret sig – og han siger hårde ord om brugerne af Nationen.

”Jeg synes, at det er – undskyld mig – en flok irriterende røvhuller, som i perioder bare sidder og sviner alt og alle til,” siger chefredaktøren i et video-interview.

Han ærgrer sig over, at forummet er meget langt fra at være den ventil for det brede befolkning, som den var tiltænkt. Hvis han havde siddet der i nogle måneder endnu, ville have han også have gjort noget ved det, bedyrer han.

Svineri til julefrokosten
For nylig trak en anden vigtig person sig tilbage fra sin position i den danske mediebranche for at hellige mere tid til familien.

Den tidligere producent Ronnie Fridthjof stoppede i relativ stilhed som leder for Filmby Aarhus og den regionale filmfond Den Vestdanske Filmpulje.

Poul Madsen forlader sin stilling med noget mere pomp og pragt. Han holder sig ikke tilbage i det lille video-interview, som Ekstra Bladets kontroversielle musikanmelder Thomas Treo har forestået.

Chefredaktøren fortæller, at han blev rystet over #MeToo-sagen på Ekstra Bladet. Men afslører også, at han på det tidspunkt tænkte, at han ikke ville se sin familie i en hel uge. ”Og der kan jeg mærke, at det gider jeg ikke mere,” som han formulerer det.

Og så udpeger han sin yndlingsforside, nemlig den med Lars Løkke Rasmussen, der knuser Kristian Jensen til overskriften ”Brutalis”. Hvorimod hans største fejl var, da han som relativt ny på posten på forsiden udstillede en mand som formodet kvindemorder. Det viste sig, at manden var uskyldig.

Poul Madsen understreger, at han ”stopper frivilligt, frivilligt”, men får i Ekstra Bladets ånd alligevel kritiske spørgsmål i det humoristiske interview.

”Har du lavet noget svineri til julefrokosten, Poul?” spørger Thomas Treo med glimt i øjet.

”Nej, det har jeg ikke,” svarer chefredaktøren.

”Så du har kun pillet ved kaffemaskinen og mine overskrifter!”

Med hud og hår
Poul Madsen overlader tøjlerne til to af sine yngre kolleger på Ekstra Bladet.

Nuværende chefredaktør Pernille Holbøll konstitueres som ansvarshavende chefredaktør, mens Kristoffer Eriksen – der kom til fra Radio24syv – fortsætter i chefredaktionen.

Bestyrelsesformand for JP/Politikens Hus, der ejer Ekstra Bladet, Lars Munch, takker i en pressemeddelelse Poul Madsen for mange års tro tjeneste.

”Han har alle årene investeret sig selv med hud og hår. Det er ikke en post, hvor man får mange venner, og Poul har altid sat bladets interesser før sine egne. Det skylder vi ham stor tak for.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko