Nyhed
28. juli 2020 | 16:57

Talkshow undersøges efter anklager

Foto | Michael Rozman
Ellen DeGeneres udstråler som vært i The Ellen DeGeneres Show uanede mængder kærlighed til alle, men flere af hendes ansatte mener ikke, at det samme er tilfældet bag kulisserne.

Populært tv-program med Ellen DeGeneres som vært kritiseres af medarbejdere for bag kulissen at være en arbejdsplads med racisme og anden uacceptabel adfærd.

Af Nicki Bruun

Værten Ellen DeGeneres er i talkshowet The Ellen DeGeneres Show kendt for at lave godmodig sjov med sine mange kendte gæster, mens hun arbejder under mantraet ”Vær venlig”.

Men der er ikke megen sjov eller venlighed, når kameraerne er slukket, lyder det i hårde anklager om arbejdsmiljøet fra anonyme kilder.

Nyhedsmediet Buzzfeed bragte tidligere på måneden en artikel, hvor ti forhenværende og én nuværende medarbejder kritiserede arbejdspladsen for at give plads til racisme og anden uacceptabel adfærd.

Nu bliver sagen undersøgt af mediekoncernen Warner Media, der ejer Warner Bros. Television, som distribuerer talkshowet, skriver branchemediet Variety.

Mediet er kommet i besiddelse af en e-mail, hvor de ansatte bliver oplyst om, at både nuværende og tidligere medarbejdere den kommende tid udspørges om deres opfattelse af miljøet på produktionen.

Trukket i løn
Der opstod kritik af The Ellen DeGeneres Show i april, hvor flere af de ansatte følte sig smidt under bussen, mens coronakrisen gjorde arbejdslivet svært.

De fik at vide, at de ville blive trukket i løn på grund af de svære vilkår, men oplevede ellers ikke den store kommunikation. Til gengæld kunne de se, at showets producere ansatte folk, som ikke var på overenskomst.

Den nye kritik af det grænseoverskridende arbejdsmiljø retter sig primært mod de ledende producere Ed Glavin, Andy Lassner og Mary Connelly.

De har i en fælles udtalelse til Buzzfeed taget det fulde ansvar for anklagerne og beklaget, at ansatte har haft det på den måde. Det vil de nu gøre alt for at forbedre, lyder det videre.

En af de ondeste
Men Ellen DeGeneres bliver også anklaget for ikke at tage nok ansvar for, hvad der sker på talkshowet, som bærer hendes navn.

Der har desuden i mange år løbet rygter om, at tv-personligheden kan være vanskelig at arbejde med. For eksempel sagde hendes tidligere bodyguard, at han opfattede hendes opførsel over for andre som nedværdigende, da hun var Oscar-vært i 2014.

Komikeren Kevin T. Porter efterlyste i maj på Twitter historier om DeGeneres som ”en af de ondeste nulevende personer” og fik mere end 2.000 kommentarer.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko