Nyhed
23. jan. 2020 | 17:19

Ulrich Thomsen laver amerikansk pølsedrama

Foto | Pro Tempore Film
Ulrich Thomsen (tv.) instruerer sin hovedrolleindehaver Ewen Bremner under optagelserne af Gutterbee, der handler om en tysk pølsemager i USA.

Inspireret af Trumps valgkampagne udforsker den danske skuespiller frygtens USA i sin anden spillefilm, som vises på Rotterdam-festivalen.

Af Nicki Bruun

Filmverdenens øjne er i disse dage rettet mod den amerikanske festival Sundance, hvor flere danske filmfolk kipper med Dannebrog, og Ekko har en udsendt kritiker.

Men samtidig kører en anden filmfestival noget tættere på hjemlige breddegrader, og også her er der dansk deltagelse!

Festivalen i hollandske Rotterdam startede i går, men nu på lørdag er der første visning af Ulrich Thomsens anden film som instruktør, den engelsksprogede komedie Gutterbee.

Den blev vist på mindre festivaler i Brasilien og Estland sidste år, og forhåbentlig kommer den også snart til Danmark.

Frygten for de andre
Gutterbee
handler om en tysk pølsemager, der flytter til titlens lilleby i USA. Her får han en ny ven, men også problemer med voldelige racister.

”Filmen handler om frygten for at miste sin identitet i en verden, hvor mennesker er frygteligt bange for hinanden,” siger Ulrich Thomsen til det britiske branchemedie Screen International.

Gutterbee blev optaget i slutningen af 2017 og er inspireret af Donald Trumps præsidentkampagne, som for instruktøren blev symptomatisk med det frygtfulde USA.

”Historiens skæve stil skal vise, hvordan fordomme ødelægger ordentlig samtale … Og hvordan en pølse kan samle alle ved grillen, før folk selvfølgelig bliver fulde og ender i slagsmål.”

Oscar-vinder bag kameraet
Ulrich Thomsen er en af Danmarks mest folkekære skuespillere. Han har gjort sig bemærket både herhjemme og i internationale succeser som Bond-filmen The World Is Not Enough og tv-serien Banshee.

Mindre godt gik det, da danskeren i 2016 debuterede som instruktør med engelsksprogede drama In Embryo.

Med klar inspiration fra Terrence Malick og David Lynch er den abstrakte film noir prætentiøs og svær at engagere sig i, skrev Ekkos anmelder, da filmen fik premiere på Cph Pix.

Det har gudskelov ikke taget modet fra Ulrich Thomsen. Gutterbee er produceret af hans eget selskab Pro Tempore Film, og på rollelisten er Thomsens medspiller Antony Starr fra Banshee.

Filmen er fotograferet af dansk-britiske Anthony Dod Mantle, der vandt en Oscar for Slumdog Millionaire, men har også lavet billeder for Lars von Trier i film som Antichrist og Dogville.

Triers gode råd
Også Ulrich Thomsen har haft med Trier at gøre, siger han til Screen International.

”Da jeg mødte Lars von Trier, kiggede han på mig og sagde: ’Skal du også til at lave film?’ Jeg svarede ’ja’ og spurgte, om han havde et råd. ’Du skal ikke lytte til nogen,’ sagde han og gik. Det er sådan, Lars er, men det er rigtigt nok, at man skal holde fast i sin egen vision.”

Ulrich Thomsen afslører over for det britiske medie, at han arbejder på en dansk spillefilm, som han beskriver som et hårdt drama.

Trailer: Gutterbee

Kommentarer

Ekko #84

Stort tema om danskere i Hollywood i Ekkos nye nummer.

Køb magasinet i kiosker eller få det tilsendt.

Hvis du tegner abonnement, kan du vælge mellem halv pris på tolv kvalitetsfilm eller én gratis biografbillet.

Abonnenter har også adgang til magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko