Nyhed
24. sep. 2014 | 15:57

Zentropa politianmelder teleselskaberne

Foto | Zentropa
I 2013 blev Zentropa anklaget for at have rod i regnskabet, og det tvang direktør Peter Aalbæk Jensen til at åbne bilagsarkivet. Nu er han selv ude med riven – eller fiskestangen – efter teleselskabernes forretningsmetoder.

Peter Aalbæk Jensen mener, at teleindustrien medvirker til hæleri i forbindelse med ulovlige downloads af film.

Af Claus Christensen

Zentropas Peter Aalbæk Jensen er en ilter herre, der i de senere år er faret i flint over mangt og meget – fra BT over Det Danske Filminstituts direktør til nærværende filmmagasin.

Sidstnævnte anlagde han injuriesag imod, men det er intet at regne imod den politianmeldelse, den mediebevidste direktør i dag har afleveret til Vestegnens Politi.

”Jeg har i dag afleveret en politianmeldelse til Vestegnens Politi, da mit firma er blevet bestjålet, og danske teleselskaber medvirker til hæleri af de bestjålne varer,” skriver Peter Aalbæk Jensen i en pressemeddelelse fyldt med stavefejl.

Ifølge Rettighedsalliancen er fem Zentropa-film i perioden 1. juni-1. september 2014 blevet ulovligt downloadet ni millioner gange. Det drejer sig om Den skaldede frisør (246.365), Jagten (853.190), Kvinden i buret (1.858.440), Melancholia (449.059) og Nymphomaniac (5.564.715).

”Hvis vores instruktører, skuespillere, manusforfattere og firmaet tilsammen får bare én krone per ulovlig filmkigning, vil kunstnerne og vi optimistisk igangsætte en ny og eksperimenterende film til glæde for befolkningen. Og det er bare opgørelsen for et kvartal!” skriver Peter Aalbæk Jensen og fortsætter:

”Der tales i disse dage meget omkring dansk film og vores svigtende indtægter. Så det bedste, politikere kan gøre for filmbranchen, er at få stoppet denne kriminelle aktivitet.”

Politianmeldelsen skal måske nok så meget ses som et opråb før de politiske forhandlinger om den næste fireårige filmaftale, der starter 7. oktober. Filmbranchen har tidligere været ude med et forslag om, at teleindustrien skulle betale en afgift til dansk film, fordi branchen nyder godt af streaming – herunder ulovlig streaming – af danske film.

”Jeg anklager i politianmeldelsen også de danske teleselskaber for medvirken til hæleri. Teleselskaberne tjener formuer på at sælge bredbåndsforbindelse og ser igennem fingre med, at de bliver brugt ulovligt, så længe det skæpper i kassen hos teleoperatørerne,” skriver Peter Aalbæk Jensen.

Ekko har været i kontakt med Vestegnens Politi, som hverken vil be- eller afkræfte, at de har modtaget en anmeldelse.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko