25. juli 2016

37

Foto | Regner Grasten Film

Vi har verdenspremiere på traileren til Puk Grastens debutspillefilm 37. Den handler om et autentisk drab, der blev overværet af 37 naboer, uden at nogen af dem greb ind.

Selvom naboerne vidste, hvad der foregik, greb ingen ind. 

Mordet på den 28-årige italiensk-amerikaner Kitty Genovese vakte stor opsigt, da hun i 1964 brutalt blev voldtaget og knivmyrdet i et lejlighedskompleks til skue for naboerne.

Mordet, der fandt sted i kvarteret Kew Garden i Queens, New York, er nu blevet til en spillefilm af danske Puk Grasten, datter af producent og Ekko-blogger Regner Grasten.

Puk Grasten skildrer i sin film spændingerne mellem New Yorks samfundsgrupper ved at følge tre familier og en enlig mand, der hver slås med deres egne problemer i et socialt sammensat lejlighedskompleks. 

Ikke færre end 37 naboere havde enten set eller hørt, hvordan Genovese først var blevet dolket sytten gange af hendes morder, Winston Moseley, hvorefter han havde voldtaget hende. Men ingen af naboerne kunne bagefter forklare, hvorfor de ikke havde reageret.

Instruktøren har allerede fortalt historien om mordet på Kitty Genovese, da hun studerede på Tisch School of Arts i New York og indspillede en otte minutter lang tredjeårsfilm i 2012. Nu – fire år senere – er hendes debutfilm færdig, og som det første medie kan vi på Ekko præsentere den suggestive trailer.

Sagens socialpsykologiske aspekter blev genstand for en undersøgelse og er siden blevet kendt som Genovese-syndromet: en slags kollektiv passivitet over for et menneske, der har brug for hjælp.

Filmen, der produceres af Regner Grasten Film, har fået international bevågenhed og sågar en enkelt pris. Puk Grasten vandt i juni prisen for bedste instruktør på Moskva Filmfestival med sin debutfilm. 

37 får dansk premiere 17. november.

Kommentarer

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko