30. sep. 2020

7 Years of Lukas Graham

Foto | Sonntag Pictures

Den danske musikstjerne lukker publikum ind i sin sårbarhed og vrede i dokumentar om rejsen til at blive international berømthed.

Af Nicki Bruun

Han blev først kendt som Grunk i Krumme-filmene, men manden med det borgerlige navn Lukas Forchhammer blev berømt i hele verden, da han som voksen slog igennem med bandet Lukas Graham.

Filmskaberen René Sascha Johannsen var med på musikernes rejse fra Danmark til succes i USA og resten af verden.

Og nu er der kommet en trailer for dokumentaren 7 Years of Lukas Graham, hvor man – som titlen antyder – følger stjernefærden over syv år fra gennembrud til status som en af tidens mest berømte danskere.

Og det ligner et portræt, hvor man både får de glamourøse og personlige sider af stjernelivet at se.

Der er vilde fans og store eksplosioner, når en musikvideo skal optages. Men det mest fascinerende er indblikket i den private sfære, hvor Lukas viser sårbar ærgrelse over at tabe en Grammy til verdensstjernen Adele.

Og siden vrede, når han beder en fortørnet journalist om at fucke af med sine spørgsmål.

Det bliver serveret i en skønsom blanding af grynede hjemmevideooptagelser og smukt fotograferede indstillinger fra den bagende sol over Los Angeles.

René Sascha Johannsen tog i Ekko #75 billeder af Christian Torpe, da manuskriptforfatteren blev hentet til drømmenes by for at lave Stephen King-serien The Mist. Instruktøren har også arbejdet som fotograf og klipper på særligt dokumentarfilm, men er nu klar til for alvor at skabe et navn for sig selv.

7 Years of Lukas Graham har premiere i danske biografer 5. november.

Kommentarer

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko