14. jan. 2022

Against the Ice

Foto | Netflix

Nikolaj Coster-Waldau drager på livsfarligt Grønlands-eventyr som berømt polarforsker i international Netflix-film.

Af Nicki Bruun

Har man set DR-serien Gennem Grønland, vil man vide, at Nikolaj Coster-Waldau har et særligt forhold til det enorme land højt mod nord.

Skuespilleren er gift med den grønlandske kollega Nukâka Coster-Waldau, og danskeren rejser i tv-programmet rundt og oplever forskellige dele af Grønland.

Netflix har givet Nikolaj Coster-Waldau grønt lys til at realisere sit passionsprojekt. Det er en film om den sande historie om den danske polarforsker Ejnar Mikkelsen, der i starten af 1900-tallet rejste til Grønland for at bevise, at det var dansk område.

Nu er der kommet en trailer til filmen, hvor danskeren spiller hovedrollen over for engelske Joe Cole, der er kendt for hitserien Peaky Blinders.

I bidende kulde optræder de som henholdsvis Ejnar Mikkelsen og hans besætningsmedlem Iver Iversen. Til havs og på hundeslæde går de på jagt efter den såkaldte Danmarks-ekspedition, som forinden er forsvundet.

De to skandinaver taler engelsk i den stemningsmættede trailer, hvor vanvid på grund af sult og frost sniger sig ind på nordfarerne. Det er da også et farligt miljø, de er landet i. Pludselig er en isbjørn særdeles tæt på!

Against the Ice er skrevet af Nikolaj Coster-Waldau i samarbejde med det ukendte navn Joe Derrick, og historien er baseret på Ejnar Mikkelsens roman Farlig tomandsfærd. Filmen er instrueret af danske Peter Flinth, der har stået bag eventyrfilmene Ørnens øje og Fakiren fra Bilbao samt de svenske film og ridderen Arn.

Against the Ice får premiere på Netflix den 2. marts.

Kommentarer

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko