03. maj 2021

Centervagt

Foto | Nordisk Film

Instruktøren bag Blå mænd og Alle for én-serien er tilbage med en komedie, hvor desperate centervagter begynder at stjæle fra deres egen arbejdsplads.

Af Nicki Bruun

Rasmus Heide er ekspert i at lave komedier, der deler vandene.

Instruktørens Blå mænd, Julefrokosten og filmserien Alle for én har fået hård medfart af landets anmeldere, men trukket publikum i biografen i hobetal.

Nu er han klar med en ny film, og denne gang samarbejder instruktøren med kæmpen Nordisk Film om Centervagt.

I traileren til komedien ser vi Rune Klan – der har sin første større rolle siden komedieserien Tomgang, som Heide lavede med Mick Øgendahl – og Josephine Park i hovedrollerne som centervagterne Glen og MC.

Deres job kommer i fare, da det skrantende storcenter vil spare på sikkerhedspersonalet og fyre en af dem. Men Glen har følelser for MC. Derfor begynder de sammen at stjæle fra deres arbejdsplads, så det er klart, at man ikke kan spare på centervagter!

Filmens medvirkende tæller også unge stjerner som Stephania Potalivo og Christopher Læssø (The Square) samt veteranerne Kirsten Lehfeldt og Martin Brygmann.

Traditionen tro for Rasmus Heides film skorter det ikke på falde på halen-komik, når de to centervagter kaster sig ud i dristige eventyr.

Inspirationen ser ud til at være hentet fra Paul Blart: Mall Cop – der på dansk hedder Centervagten – hvor skuespilleren Kevin James giver den hele armen som temmelig usjov centervagt på mission.

Filmen var i 2009 blot en af komedierne om en centervagts kvaler. Observe and Report med Seth Rogen skabte mere grænseoverskridende og sprængfarlig komik, så forhåbentlig kommer den danske film til at minde mere om den.

Centervagt får premiere i danske biografer den 10. juni.

Kommentarer

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko