09. maj 2022

Crimes of the Future

Foto | Nikos Nikolopoulos

En stjerneparade af skuespillere med Viggo Mortensen i spidsen går på bizarre eventyr i body horror-mesteren David Cronenbergs grænseoverskridende film om sex og operationer.

Af Nicki Bruun

Body horror-thrilleren Titane vandt sidste år Guldpalmen i Cannes med en historie, der synes særdeles inspireret af David Cronenberg.

I år er den canadiske body horror-mester selv aktuel på den franske festival med sin første film i otte år.

Instruktøren stod senest bag Hollywood-satiren Maps to the Stars, men nu er han gået tilbage til den grænseoverskridende genre, han har dyrket i perler som Fluen og Crash.

Traileren til Crimes of the Future er ikke for sarte sjæle.

Léa Seydoux stikker næsten hovedet helt ind i et åbent mavesår, og Kristen Stewart siger med forførende stemme: ”Operationer er det nye sex.”

Cronenberg har igen slået sig sammen med Viggo Mortensen, som indtager hovedrollen i flere af instruktørens film, deriblandt Eastern Promises. Skuespilleren med danske rødder har rollen som performance-kunstneren Saul Tenser, der viser sine organers metamorfose i en række avantgarde-optrædener.

Det lyder tilpas bizart og fascinerende til, at det kun kan blive interessant, hvad David Cronenberg disker op med. Ekko dækker som sædvanligt Cannes-festivalen, og vi skriver selvfølgelig hjem om, hvordan filmen bliver modtaget.

Crimes of the Future har i skrivende stund ikke nogen dansk premieredato.

Kommentarer

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko