09. sep. 2021

Don’t Look Up

Foto | Netflix

I årets mest stjernespækkede film spiller Leonardo DiCaprio og Jennifer Lawrence astronomer, der forsøger at advare verden om en meteor med kurs mod Jorden.

Af Nicki Bruun

At en film er spækket med store stjerner er ikke nødvendigvis et kvalitetsstempel. Alligevel kan man nok tillade sig at have høje forventninger til Don’t Look Up.

Netflix-filmen har Leonardo DiCaprio og Jennifer Lawrence i hovedrollerne som to astronomer, der rejser rundt i USA og prøver at advare folk om en gigantisk meteor, som har kurs mod Jorden.

I den første trailer til filmen ser man DiCaprio hyperventilere på toilettet og Lawrence bestille to glas hvidvin til sig selv – og frabede sig tjenerens fordømmende ansigt. Der er altså lagt op til skør komik om planetens forestående endeligt.

Også Timothée Chalamet og Cate Blanchett er på rollelisten, mens det i den korte trailer er Meryl Streep og Jonah Hill, der får mest tid sammen med DiCaprio og Lawrence.

Streep og Hill spiller henholdsvis amerikansk præsident og hendes søn, der ligeledes er hendes rådgiver. De to giver ikke meget for astronomernes dommedagsprofetier, og de er trætte af at have møder om, hvordan naturen vil tage livet af menneskeheden.

Filmen er instrueret af Adam McKay.

Han brød igennem med hylemorsomme komedier som Anchorman og Step Brothers. I de senere år har han bevæget sig mere ind på den dramatiske og politiske scene med The Big Short og Vice, og det kunne tyde på, at hans nye film forener de to spor.

Don’t Look Up kommer på Netflix intet mindre end den 24. december. I USA bliver filmen dog vist i udvalgte biografer fra 10. december, så forhåbentlig kan man også i Danmark få en tidlig julegave i biografen.

Kommentarer

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko